Çıkmış soruları çözebilip test kitabında yapamamak

JessePinkMan09

Picopat
Katılım
26 Eylül 2020
Mesajlar
262
Son 3 yılki TYT matematik sorularına baktım ve her birinde ortalama 4-5 soru yapamadığım çıktı. Bu seneki MSÜ'de de çok iyi matematik yapmıştım. Aynı şekilde Tonguçun Türkiye geneli denemesinde de 39/40 yaptım. (1 soru iptal oldu). TYT matematik denemem var orijinal yayınları ve onda 20 bile yapamıyorum. Soruları hiç beğenmedim özellikle geometri kısmı boyama kitabından farksızdı. Kardeşimin boyama kitaplarını masaya dizdim ve bunun geometri sayfasını açıp aralarına koydum, kamufle oldu resmen. Çöpe bastım denemeyi. Sadece verdiğim paraya üzüldüm.

Aynı şekilde yeni bitirdiğim türev konusundan sonra 2019 AYT matematik sınavına baktım ve tamamını yaptım. Ama karekök yayınları olan kitabımda 1 testi bile tamamen çözemedim. Sadece 1 sınava bakamadım 5-10 yıl önceki sınavlara da baktım ve ÖSYM sorularını yapabiliyorum. Ama test kitaplarında kalem oynatamıyorum. (Bu dediğim sadece matematik dersi için, Fende sorun yok)

Ben problemin kitaplarda olduğunu düşünüyorum. Önüne gelen kitap çıkarmış üstüne de "ÖSYM TARZI" yazmış. İçini açıyorum çöpten başka bir şey değil. Yeni nesil yapacağım diye iğrenç sorular ortaya çıkıyor ve gerçekten ortalıkta bilgi çöplüğü var. ÖSYM gerçekten çok kaliteli sorular hazırlıyor ama piyasadaki yayınevleri çöpten başka bir şey değil. AYT mat denemeleri eh hepsi kötü değil ama özellikle TYT mat denemeleri artık boyama kitabının da ötesine geçmiş çizgi film olmak üzere. Ben artık TYT mattan ne soru bankası ne de deneme çözeceğim. 1 SB + 2 problem kitabı bitirdim şimdi en zor problem kitabı var onu çözüyorum. Geometriden de 1 kaynak bitirdim, saçma sapan sorular gelmeyince yapabiliyorum.

TYT matı hallettiğimi düşünüyorum ama AYT matematikten şüpheliyim. 1 kitap bile çözmedim. Çözemiyorum daha doğrusu. Kitap çok mu zor acaba? Deneme falan da çözmedim hiç. Türev integral için fasikül mü alsam acaba? Başka AYT mat konuları için acil fasiküllerini almıştım kanser olacağımı sezip bıraktım çözmeyi. Aşırı derecede gereksiz zor. Tonguçun fasikül var o da alınır mı bilmiyorum ki. Kalitesiz yazanlar falan vardı. Çok basitmiş soruları alıp kendinizi kandırmayın gibi yorumlar vardı. Bilemedim şu an. Kafam karmakarışık. AYT matematik için düzgün türev integral fasikül önerir misiniz? Ya da fasikülle zaman kaybetmeyeyim mi? Elimdeki kitabın Trigonometri, logaritma, diziler, 2.drc denklem, parabol, limit vs. zorlanmadan çözmüştüm fakat türevde 2 testi bile çözemedim. Konuyu mu düzgün anlamdım acaba diyeceğim çıkmış soruları nasıl yaptım peki? Arkadaşlar kafam 1 milyon yardım edin :D.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal aslında güzel bir yayın. LTİ konularını da karekök 0 fasiküllerinden halletmiştim ben.

Dediğiniz gibi ya yayınlardan ya da çözüm tekniğinizden kaynaklı bu durum. Ben soru bankası çözmeyip sadece fasiküllerden gittim. İlk dönem Tonguç fasiküllerini kullandığım için bana bir katkısı olmadı. Acil ve Karekök 0 fasikülleri ile devam edince netlerim çok hızlı arttı.

Ama Karekök'ü çözememeniz bence garip. Türev-İntegral kitabıysa biraz zorlar ama geliştirir. Apotemi fasiküllerine de bakabilirsiniz. İntegral fasikülünün birkaç testini çok rahat çözmüştüm. Kitaba sahip değilim, internette bulduğum testleri yapmıştım sadece.

Hangi Kaynak kanalı kaynak koçluğu yapıyor. Karekök'leri almadan önce onu izleyip öyle karar vermiştim. Kanalı takip etmenizi öneririm.
 
Ama Karekök'ü çözememeniz bence garip. Türev-İntegral kitabıysa biraz zorlar ama geliştirir.
AYT soru bankası hocam. Türev integrale kadar kolaylıkla çözdüm bazen zorlayan soruları vardı sadece. Türevde tıkandım nedense. Baştan bi türev tekrarı yapıp bir daha deneyeceğim çözmeyi, olmazsa türev 0 alırım.
 
AYT soru bankası hocam. Türev integrale kadar kolaylıkla çözdüm bazen zorlayan soruları vardı sadece. Türevde tıkandım nedense. Baştan bir türev tekrarı yapıp bir daha deneyeceğim çözmeyi, olmazsa türev 0 alırım.

Türev 0 basit gelebilir hocam. Türevde sıkıntınız varsa limit fonksiyon ve analitikte sıkıntınız olabilir. Özellikle limit iyi öğrenilmeden çok iyi anlaşılmaz türev. Oradaki konuları tekrar etmenizi öneririm.

Eğer konu eksiğim yok diyorsanız başka kaynaklara yönelin diyebilirim. Dediğim gibi türev 0 kolay gelebilir. Ama türevi hiç anlamadım diyorsanız alınabilir bence. Kitap 5 bölümden oluşuyor. 5 güne yayılabilir. Ama sadece türeve alma kuralları kısmı uzun. 30 köşe taşıyla anlatıyor. Sadece matematik çalışırım derseniz 2-3 güne biter.
 
Türev 0 basit gelebilir hocam. Türevde sıkıntınız varsa limit fonksiyon ve analitikte sıkıntınız olabilir.
İşin garibi o konuların hiçbirinde sıkıntım yok :D. Türev 0 pdf buldum 3 günde bitiririm sadece matematik çalışarak. 0 serisini seviyorum geometriyi de oradan öğrenmiştim. Bunun da faydası olacağını düşünüyorum bitince karekök SB den devam ederim.
 

Geri
Yukarı