Çıkmış soruları deneme olarak çözmek mantıklı mı?

gods

Hectopat
YKS hazırlanıyorum ve maalesef çıkmışları çözmeyi erteledim. Aslında çok geç değil ama seri denemelere başladığım için çıkmışları deneme olarak çözmeye çok vakit kalmıyor (kalsa bile her gün birden fazla deneme çözmek aşırı yorucu oluyor, verimi düşürüyor). Sizce çıkmış soruları deneme çözer gibi çözmek çok önemli mi? Normal çözmek daha cazip geliyor şu an için.

Çıkmış sorular elbette önemli. Sonuçta çıkacak tarzda oluyor. Hele yakın senelerin, en azından son 3-4 yılınkini çözün. Bence deneme gibi değil de, soruları sindire sindire test gibi çözsen daha mantıklı.

Deneme olarak çözmen mantıksız soru bankaları zaten o soruları görüp ona göre soru vs. hazırlıyor yani normalden yüksek falan gelip rehavete kapılabilirsiniz sindire sindire çözmeniz daha mantıklı.

Ben YKS'ye hazırlandığım sene 97 senesindeki öss çıkmış soruları bile çözmüştüm 😄 bu soruları hazırlayan ekip ne zaman nasıl davranır veya öğrencinin hangi becerisini ölçmek ister hangi yılın sorusundan feyz alıp esinlenerek soru üretir, ona göre aksiyon alır bu sorunun cevabı tam bir muamma o yüzden her ihtimale karşı tam donanımlı olup hazırlanmakta fayda var derim.

Deneme gibi çözme soruların çoğunu daha önce soru bankalarında gördüğün için deneme gibi çözmek mantıksız olur.
Soruları yapana kadar uğraş süre tutmadan.

Normal denemelerin büyük çoğunluğu yeni nesil sorulardan oluşmakta eski yılların çıkmış sorularının içeriği ise matematik özelinde konuşacak olursam klasik matematik veya fizikse işte klasik fizik soruları oluyor doğrudan konunun mantığını algoritmasını kavramaya yönelik yeni nesil sorularda bol bol akıl oyunları yapılıyor pratik zeka seviyesi ölçülüyor soruların çözümünde daha dolambaçlı yollar tercih ediliyor

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı