Cılızdan kütleye çevirme nasıl başlar?

leobertug

Femtopat
Daha fazla  
196 boyum var, maalesef fazla uzunum. 16 yaşındayım, 60 kiloyum ve ince gözüküyorum. Spora başlamaya karar verdim. Bu vücutla ne kadar sürede şekillenmeye başlarım? Hedefim 5 ay içinde değişim görmek ve kütle ortaya çıkarmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
196 boyum var, maalesef fazla uzunum. 16 yaşındayım, 60 kiloyum ve ince gözüküyorum. Spora başlamaya karar verdim. Bu vücutla ne kadar sürede şekillenmeye başlarım? Hedefim 5 ay içinde değişim görmek ve kütle ortaya çıkarmak.
Hocam boy kilo orantılı değil ki, spora bu şekilde başlanmaz ilk önce kilo alın enerji alın yağ alın vücudunuza.

Kürek çekmeye dikkat et 5 ay gibi kısa bir sürede istiyorsan azıcık protein tozu kullan sakın internette gordugun spartali yok ucmali kacmali bilmemne testes taktiklerini uygulama cok zararli.

Sağlıklı bir şekilde kilo al kilo alırken de ağırlık anternmanları yap ama gaza gelip çok ağır girme onu yaptığın sürece kütle kazanırsın.

Uzun bir insan olarak eklemlerine dikkat etmeden bir anda zor hareketlere girersen hayat boyu canını sıkacak sakatlıklar yaşayabilirsin. Her şeyi ölçülü yap. Yemek yerken de sağlıklı yağlarla ve protein ağırlıklı içeriklerle beslen. Bunu spor yapsan da yapmasan da ilke edin. Bu yaşlarında oturttuğun bir beslenme düzeni ve spor alışkanlığı orta yaşlarına geldiğinde iyi ki yapmışım dedirtir. Ben de senin yaşlarındayken başlamıştım ve bir temel oturdu. Şınav çekerek, ufak dambıllarla ağırlık kaldırarak, barfiks çekmeyi kademeli ilerleterek temeli oturttuktan sonra biraz daha amatörlükten çıkıp bir miktar daha kendini zorlayabilirsin. Koşabiliyorsan düşük tempoda koş, zira sen squat yaparsan bel ve diz ağrıların çok olabilir. Postürünü doğru ayarlaman için bir hayli dikkatli olman gerek

Diyetisyen kontrolünde başlaman lazım yaklaşık 1 sene içinde gereken şekilde kilonu alırsın sürecin yarısında spora da başlarsın. Spora başladığın süreçte işi bilen kaliteli bir hocayla devam etmen önemli. Sonrasında diyeti bırakıp o "kaliteli" hocayla düzgün bir program yapılmalı ve uyulmalı.

Uzun bir insan olarak eklemlerine dikkat etmeden bir anda zor hareketlere girersen hayat boyu canını sıkacak sakatlıklar yaşayabilirsin. Her şeyi ölçülü yap. Yemek yerken de sağlıklı yağlarla ve protein ağırlıklı içeriklerle beslen. Bunu spor yapsan da yapmasan da ilke edin. Bu yaşlarında oturttuğun bir beslenme düzeni ve spor alışkanlığı orta yaşlarına geldiğinde iyi ki yapmışım dedirtir. Ben de senin yaşlarındayken başlamıştım ve bir temel oturdu. Şınav çekerek, ufak dambıllarla ağırlık kaldırarak, barfiks çekmeyi kademeli ilerleterek temeli oturttuktan sonra biraz daha amatörlükten çıkıp bir miktar daha kendini zorlayabilirsin. Koşabiliyorsan düşük tempoda koş, zira sen squat yaparsan bel ve diz ağrıların çok olabilir. Postürünü doğru ayarlaman için bir hayli dikkatli olman gerek
Bunlar doğrultusunda diyetisyene gittim ama kas oranı iyi diyor yağ oranı düşük dedi yağ oranını yükseltip kas olarak ilerlemeye başlayacaksın dedi 1-2 hafta düzene uyacağım ondan sonra kas olarak devam edicekmiş yani direkmen fitnesse başlamak doğrumu acaba önce kilo sonra fitnessmı yapmalıyım

Yeni konular

Geri
Yukarı