Çözüldü Çilli para ne demek?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
Eski paralarda bu ibareyi gördüm. Çilli para ne demek? Para çilli olunca ne oluyor? Koleksiyon amacıyla toplanan eski paralarda bu ibareyi gördüm ve merak ettim. Alıcılar da çoğunlukta paranın çilli olup olmadığını sormuş. Para çilli olunca daha değerli oluyor olmalı.

"Para koleksiyonlarında banknotların ilk serilerinin ve özellikle hiç kullanılmamış olanlarının (çil para) değerli olduğunu kaydeden koleksiyoncular, nadir bulunan eski paralara bazen değer biçilemediğini ifade ediyor."

Hatta daha doğrusu sanırım;

"Kağıt ve madeni paralarda çil kriterleri bazı farklılıklar gösterebilir. Fakat çil para denildiğinde aklınıza ilk olarak el değmemiş para gelmelidir. Tabi ki paraların basılma aşamasında, sayım aşamasında ve dağıtımında el değmeler olabilir."

Son düzenleyen: Moderatör:
Basım sonrası, tercihen darphaneden alınmış veya çok az dolaşımda kalmış, üstü hiç çizilmemiş veya az çizikli parlaklığını koruyan paralara denir. Koleksiyon anlamında değeri var.
Şimdi bunu da okuyunca aklıma "Çilli Horoz" geldi, gülmeye başlamadım değil yani, yumurtadan yeni çıkmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…