CİMER'in doğum saatini söylememesi ne kadar doğru?

aleynosss

Decapat
Daha fazla  
Bilgi edinme hakkımı kullanarak CİMER üzerinden doğum saatimin bilgisini istedim fakat her seferinde gizli bilgi olduğunu söyleyip reddediyorlar bana mantıklı gelmiyor. Söylemeleri gerekmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kim uğraşacak sizler için binbir bakanlığa yönlendirme yapacaklar, arşivci kalkacak yerinden arabasına binecek ilçeye göre nüfus müdürlüğüne girip depodan tekrardan arşivlerin içine bakacak...

Sistemden basitçe bakabilirler diye düşünüyorum gereksiz abartıyorsunuz, öyle olmasa bile bilgi edinme hakkımı kullandıysam öyle yapmaları gerekiyorsa öyle yapacaklar işleri bu.

Sistemden basitçe bakabilirler diye düşünüyorum gereksiz abartıyorsunuz.
2012 öncesi doğumlarda internet entegrasyonu olmadığı için pek basit değil maalesef. Doğum arşivlerini fiziksel olarak kontrol etmek gerekiyor.

Adamın işi ne? Gidip bakacak vergimi boşuna mı veriyorum?
Tahminen senden daha fazla vergi veriyorumdur en iyisi benim verdiğim fazla vergiyle önemli işlerimi halletsin doğum saatini öğrenince ne yapacaksın annene babana sor söylesinler.

Artı -2 Eksi
Kim uğraşacak sizler için binbir bakanlığa yönlendirme yapacaklar, arşivci kalkacak yerinden arabasına binecek ilçeye göre nüfus müdürlüğüne girip depodan tekrardan arşivlerin içine bakacak...

"Bilgi edinme hakkı". Adı üstünde "bilgi edinme hakkı". Bilgi edinme hakkı talebi doğrultusunda, talep etmesi gayet normal.

"Bilgi edinme hakkı". Adı üstünde "bilgi edinme hakkı". Bilgi edinme hakkı talebi doğrultusunda, talep etmesi gayet normal.
Zaten Cimer aracılığı ile Nüfus müdürlüğü bilgi edinme hakkı mevzuatına göre reddediyor başvuruları. Hatta 7. madde aracılığı ile reddediyor.

İstenecek bilgi veya belgenin niteliği

Madde 7-
Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.

Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.****

İstenen bilgi veya belge, başvurulan kurum ve kuruluştan başka bir yerde bulunuyorsa, başvuru dilekçesi bu kurum ve kuruluşa gönderilir ve durum ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

Talep etmiş ve reddedilmiş. Bunda bir sorun yok. Sadece biraz fazla agresif davranmışsınız, takıldığım nokta o oldu. Bunu belirtseydiniz, bir şey diyen olmazdı zaten. Sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı