Çin malı ekran kartı uzatma kablolarındaki Molex ve kapasitör nedir?

Jeh0Ke

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Heryer
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 3600
Shapphire RX580 8GB
8x4 32GB(3200MHz) RAM
MSI B550 PRO VDH Anakart
Thermalright 240mm Soğutma
Silverstone 550W 80+Bronze
Aerocool Atomic Kasa
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Merhaba, bir projem için bir ekran kartı uzatma aparatı aldım. Bütçem olmadığından ucuz yollu Çin malı aldım bir tane. Yalnız gelen kabloda ekstra 1 kapasitör ile Molex var. Tamam kapasitör voltaj dengeleme için olabilir ama Molex'i takmalı mıyım? Molex olmadan kullandığımda çalıştı ama denediğim kart eski bir kart. Asıl kullanacağım kart 260W çeken bir kart. Bu kabloyu bağlamam gerekli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Molex'ten 260W çekerseniz bir şeyler kesin yanar.

Kabloyu bende anlamadım güç uzatma kablosu mu?
Hocam tabii molexten 260w çekmicem. Resim eklemeye çalişim.

Tam olarak bahsettiğiniz kablo, PCI-e uzatma kablosu mu? Normal modellerde dediğiniz gibi şeyler bulunmuyor. Fotoğraf eklerseniz anlamak daha kolay olur.
Evet normalde yok Hocam. Resim ekliyorum.

Buyrun:

Dosya Ekleri

• IMG_20241104_144559.jpg
    IMG_20241104_144559.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 41
Bu büyük ihtimalle direk anakart üzerinden güç çeken ekran kartları için yapılmış. Uzatma kablosunun bu güçlere dayanmacağını veya parazit vs yapmasın diye yapmış olabilir. 260W bir kart için zaten PSU'dan güç karta takacağınız için gerek kalacağını sanmıyorum. Bu ürünlerin aktarım yapabildiği veriler var. Eğer yeteri kadar genişliğe ve PCI-e verisine sahip değilse tam verim alamazsınız ekran kartından. Keşke daha bilindik bir firmadan alsaydınız.

Sanırım aldığınız şu, galiba madencilikle ilgili normal riserda bunlar olmuyor, gerek olacağı bir durumda olmaması lazım.

Kalitesiz riser performans sorunu açabilir ama bir proje için çalışırsa işinizi görür diye düşünüyorum.

Edit: Bağlandığı yere bir daha baktımda eğer kablolar dandik ise 75W taşımayacağı için anakartın güç veren yerini iptal etmiş olabilirler bu riserda. Kesin konuşmayayım ama bence yaptıkları bu olmuş.

Bu şekilde güçlü ekran kartı takarsanız nasıl çalışır bilmiyorum, güç kablosu takılan kartlar anakartan gelen 75W gelmeden çalışır mı? O soruya hala kesin yanıt bulamadım bu güne kadar. Belki siz yanıtlarsınız artık ama dikkat edin yakmayın kartları.

Edit2: Belkide kaliteli riserlar bile bu 75Watt'ı taşımıyordur. Taktığınız Kart'ın kendi güç kablosu var mıydı?

Son düzenleme:
Bu büyük ihtimalle direk anakart üzerinden güç çeken ekran kartları için yapılmış. Uzatma kablosunun bu güçlere dayanmacağını veya parazit vs yapmasın diye yapmış olabilir. 260W bir kart için zaten PSU'dan güç karta takacağınız için gerek kalacağını sanmıyorum. Bu ürünlerin aktarım yapabildiği veriler var. Eğer yeteri kadar genişliğe ve PCI-e verisine sahip değilse tam verim alamazsınız ekran kartından. Keşke daha bilindik bir firmadan alsaydınız.

Hocam bende isterdim ama hem bütçe hem de tam olarak kullanacağım yere kartın sığacağından şüpheli olduğumdan bunu seçtim. Eğer uyarsa zaten daha iyisiyle değiştireceğim. Herkese teşekkürler.

Sanırım aldığınız şu, galiba madencilikle ilgili normal riserda bunlar olmuyor, gerek olacağı bir durumda olmaması lazım.

Kalitesiz riser performans sorunu açabilir ama bir proje için çalışırsa işinizi görür diye düşünüyorum.

Edit: Bağlandığı yere bir daha baktımda eğer kablolar dandik ise 75W taşımayacağı için anakartın güç veren yerini iptal etmiş olabilirler bu riserda. Kesin konuşmayayım ama bence yaptıkları bu olmuş.

Bu şekilde güçlü ekran kartı takarsanız nasıl çalışır bilmiyorum, güç kablosu takılan kartlar anakartan gelen 75W gelmeden çalışır mı? O soruya hala kesin yanıt bulamadım bu güne kadar. Belki siz yanıtlarsınız artık ama dikkat edin yakmayın kartları.

Evet hocam bu kısa süreli kullanım için. Kalıcı olursa Riser'ı değiştireceğim zaten.

Edit2: Belkide kaliteli riserlar bile bu 75Watt'ı taşımıyordur. Taktığınız Kart'ın kendi güç kablosu var mıydı?

Hocam takacağım kart GTX770 yani evet 2x8pin güç girişi var. Bu yüzden Riser'ın taşıdığı gücün pek önemi olmayabilir. Eğer şimdi denediğimi diyorsanız hayır herhangi bir güç girişi yok. Direkt Riser'dan aldı gücü.

Bugün de bir şeyler öğrendik :)

Anladığım kadarı ile tek anakart tek GPU kullanacaksanız o Molex'e ihtiyacınız yok. Aynı anakarta birden çok GPU bağlanınca anakart o kadar güç sağlayamayacağı için bu şekilde kullanıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı