Çin Menşeili Ekipmanlar İncelemesi

Merhaba arkadaşlar uzun süredir kullanmakta olduğum; Motospeed V30, James Donkey 610 ve James Donkey 711 kulaklık incelemelerimi uzun kullanım fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Fotolar alıntıdır. En alttaki resim bana aittir.
maxresdefault.jpg


İlk klavye ile başlayayım yaklaşık 1 seneden fazla kullanmaktayım, nadir olsa da bazen bir tuş basmıyor sert bastırınca düzeliyor ve 1 sene kullanmama rağmen tuş ergonomisi çok iyi olmadığı için yanlış tuşa basma gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Mekanik kırmızı switch modelini kullanıyorum sesinden memnunum fakat son zamanlarda boşluk gibi yaylı tuşlarda yay sesi gelmeye başladı. Işıklandırmasında RGB maalesef yok. Tuş dizilimi Türkçe olmadığı için bazı kişiler için sorun olabilir benim için bir sorun teşkil etmediği için bi eksisi olmadı.Hep olumsuzluklarından bahsettim iyi taraflarına gelirsek 180 TL'ye almıştım bazen indirimlerde 200 TL düşebiliyor günümüz piyasasında. Fiyatına göre çok uygun fiyatlı bir mekanik klavye, o zamanlar gamepower klavye ile arasında kalmıştım tasarım olarak bunu daha çok beğendiğim için bu klavyeye yöneldim. Bence dayanıklı çok fazla yumruk ve darbeler yedi şuan sorunsuz çalışmakta. Bilek desteği var benim için büyük bir artı. Işıklandırması gayet yeterli ve ışıklandırma fonksiyonları çok güzel tatmin ediyor. Tekrar bu fiyata bir klavye alacak olsam yine bu klavyeyi seçerdim. Bence fiyat performans olarak 8/10 puan almayı hak ediyor.
5b9781a48cd65_500.jpg


James Donkey 711 kulaklık modeline gelelim bunu kısa süredir kullanmaya başladım 1 ay falan oldu hala devam etmekte olan BKM Express indirimi ile 120 TL'ye satın aldım. Olumsuz olarak mikrofon ses seviyesi düşük ayarlardan falan açmayı denedim driverini kurdum fakat değişen bir şey olmadı. Işığını kapatamıyorsunuz sürekli yanıyor. Ses kısma aracı arkasında bulmakta biraz zorluk çekiyorsunuz. Bir de benden kaynaklı galiba sol kulağım biraz daha büyük olduğu için 1-2 saat sonra ağrımaya başlıyor başka kaliteli bir kulaklık denemediğim için karşılaştırma yapamayacağım bu konuda. Aksine diğer kulağımda hiçbir sorun yok. 6-7 Saat kullanım şansım oldu terleme yapmıyor, ağır görünümü aksine ağırlığını hissettirmedi. Işığı bence çok güzel yeşil güzel duruyor ve çok güçlü. Ses kasma performansı sanal 7.1 sürücüden aktif ettiğimde Rainbow Six Siege'de ses performansı baya tatmin ediyor adamı tahmin etme şansınız çok yükseliyor. Farkını gördüm normal bir kulaklığa karşı. Pedler gayet rahat, üstteki parça metal ve kafaya gelen kısımda hisettirmiyor kendini fazla. Aklıma başka bir şey gelmedi bence 120 TL için gayet alınabilir bir kulaklık sanal da olsa bu fiyata piyasa da çok nadir. Buna da 8/10 vermek yeridir.



6225402-1.jpg

Fare'ye gelelim Motospeed'in V30 modeli zamanında 60 TL'ye almıştım bundan önce de V40 modelini kullanıyordum, palm tutuş tarzına göre rahat, RGB ışıklandırma ve sürücüsü mevcut. Işıklandırması çok güzel renkler çok canlı ve sürücü üzerinden renkler değiştirilebiliyor 5 modu var, tuşlara makro atanabiliyor. Bunu da 1 yıldır kullanıyorum eli çok terletmiyor, FPS oyunlarda da beni üzmedi. Eksi yanı fiyatına göre bence yok. Çok vurdum yerlere attım ama en sonunda yere vurmam ile orta tuşu kırıldı sadece tıklama işlevini yapıyor, beni yarı yolda bıraktı başka fare bulamadım uygun fiyata. Severek kullanıyorum fiyatına göre tam puanı bence hak ediyor. Şuan güncel piyasada rakipleri olabilir daha iyisi olabilir.

Bu incelemelerim de Çin menşei ürünlere olan ön yargıları biraz kırmak ve bazen fiyat performans konusunda uzun ömürlü ve tatmin edici ürünler olabiliyor, iyi araştırma ve ne istediğini bilerek aldığınız zaman üzmeyecektir. Umarım incelemem biraz da olsa yararı dokunmuştur. Herkese iyi günler diliyorum ve aynı marka kullanan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.


IMG_20190522_011740.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MotoSpeed v40 kullanıyorum zamanında G102 nin yarı fiyatı olduğu için almıştım iyiki de almışım. Eski G102 imden farkı yok hatta biraz abartıp tutuşu ve plastiği daha kaliteli diyebilirim. Temiz kullandığım için de yarı yolda bırakmadı beni hiç saolsun. Bozulursa aynısından alacağım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı