Çin Menşeili telefonlar sağlam mı?

Xiaomi Redmi Note 8 Pro kullanıyorum. Telefon
Gorilla glass 5 ile kaplı. Telefon biraz ağır olduğundan kendini sağlam hissettiriyor bana. Ekran sağlamlığıyla ilgili YouTube'da videolar izleyebilirsin. Bir kaç kişinin reklam şikayeti varmış ama reklamları kapatmak çok basit bir kaç işlem ile kapatırsın. Reklamları kapatmak için buraya tıklayarak izleyeceğiniz video size çok yararlı olacaktır

Şöyle özetlemek istiyorum.

1 yıldan fazla oldu Redmi Note 5 kullanıyorum. Telefonu yaklaşık 3 ay kılıfsız kullandım. Bir kaç kez çıplak bir şekilde betona falan düştü. Çok ufak ezilmeler dışında sıkıntı yaşamadım. Bana göre gayet sağlam bir kasası var.

Yazılıma gelince;
Bilgilerinizin toplandığından emin olabilirsiniz. Zira bende konum kapalı olduğu halde hava durumu konumuma göre sürekli değişiyor. Google haritalar, hangi mağazaya geçip çıksam, hangi restaurantta yemek yesem ertesi gün bana oranın değerlendirmesini isteyen küçük bir anket gönderiyor.

Daha önce ki telefonum Lg idi. Onda öyle şeyler yaşamadım. Konum kapalıyken mümkünatı yok hava durumum değişmez, google haritalar böyle anketler göndermezdi.

Evet xiaomi telefonlar eskiden dayanıksızdı fakat artık marka ço değişti ayrıca redmi telefonların daynıksız olması normal çünkü xiaomi için redmi samsung'un a serisi gibi bişey yani redmi daha ucuz fakat daha kötü oluyor. Eğer direkt olarak mi telefon (mi 9, mi 10 gibi) alırsanız daha sğlam ve güçlü olduğunu fark edeceksiniz

İki yıl kadar evvel Mi Note 3 aldım. Arkası cam olduğu için asla kılıfsız kullanmadım. Telefon 3000mah bataryaya sahip olmasına rağmen şu anki mollerden bile daha ince, daha şık.

Düşürmemek için elimden geleni yaptım. İlk yıl ekranı şu temperli denilen kalın camla korudum. O camı da Bir süre sonra sıkıldığım için çıkardım. Bir iki kez yüzüstü düşmesine rağmen sadece minik -olaydan haftalar sonra dikkatlice baktığımda fark etmiştim.- bir çizik gördüm ekranda.

Bunun dışında Type C şarj soketini zaman zaman tek hamlede sokamadığım için girişin kenarındaki siyah boyayla temas ettiği için o bölgedeki boya kalktı. E artık o kadar da oluversin. İki yıl önce 1500TL ödeyerek aldığım telefon altı ay kadar sonra 2600TL, şu an 2000TL civarında.

Mesela ilk aldığımda güç tuşu narindi. Cihazdaki ilk bozulacak yer burası olur diye düşünmüştüm. Olmadı, çünkü cihazı home tuşundaki parmak iziyle açıp, kendi içinde gelen asistan uygulamasıyla kilitliyorum. Yani neredeyse hiç kullanmadığım için bir sorunla karşılaşmadım.

Bu durumun ben belli bir noktadan sonra biraz şans işi olduğunu düşünüyorum.

Zamanında yanımdaki arkadaşımla Z serisi bir Xperia cihazımız vardı şu IP sertifikasına sahip olanlardan. Öyle bir test için suya sokup çıkardığımızda onun cihazına hiçbir şey olmamışken benimkisi bozulmuştu.

Sonuç olarak Xiaomi maliyeti düşürmek için malzemeye pek önem vermiyor, derseniz pek haksız sayılmazsınız. Ben ekseriyetle kullanıma bağlı olduğunu düşünüyorum.

Aslında bir arkadaşım da kullanıyor bu telefonu. Ekranını kırmış. Telefonun hakkını yemek istemiyorum internette sağlam bir görünüşü var.
Cidden dediğin gibi hakkı yenemez bu telefonların. Ben ikinci el 45 günlük cihaz, garantili şekilde 1750₺ aldım. Bu fiyata bu telefon çok iyi. Şimdi ekran kırılma muhabbetide nasıl kırdığına bağlı. Düşme ile kırılmayan telefon ekranı daha yer yüzünde yok bence (bu tür telefonlar).

Cidden dediğin gibi hakkı yenemez bu telefonların. Ben ikinci el 45 günlük cihaz, garantili şekilde 1750₺ aldım. Bu fiyata bu telefon çok iyi. Şimdi ekran kırılma muhabbetide nasıl kırdığına bağlı. Düşme ile kırılmayan telefon ekranı daha yer yüzünde yok bence (bu tür telefonlar).
Aynen, ekran kırma biraz şans işi.

Zamanında Sony Z1 cihazım vardı. Kılıfı ve ekran koruyucusu yokken elimden sert bir şekilde betona düştü (Yaklaşık 1 metrelik bir mesafeden). Tamam, telefon kesin kırıldı dedim. Ama arka kısmı cam olmasına rağmen ne ekranda nede arka tarafında herhangi bir kırık yoktu. Daha sonra gittim telefona kılıf ve ekran koruyucu taktırdım. Taktırdıktan bir hafta sonra bank ta otururken telefon bankın üstünden (yaklaşık 30 cm) yere düştü. Kaldırdım, ekran kırılmıştı. Ekran koruyucuya da birşey olmamıştı :)

Aynen, ekran kırma biraz şans işi.

Zamanında Sony Z1 cihazım vardı. Kılıfı ve ekran koruyucusu yokken elimden sert bir şekilde betona düştü (Yaklaşık 1 metrelik bir mesafeden). Tamam, telefon kesin kırıldı dedim. Ama arka kısmı cam olmasına rağmen ne ekranda nede arka tarafında herhangi bir kırık yoktu. Daha sonra gittim telefona kılıf ve ekran koruyucu taktırdım. Taktırdıktan bir hafta sonra bank ta otururken telefon bankın üstünden (yaklaşık 30 cm) yere düştü. Kaldırdım, ekran kırılmıştı. Ekran koruyucuya da birşey olmamıştı :)
Şansınız pek yaver gitmemiş. Geçmiş olsun :)

Herkese merhaba. Öncelikle günümüzün bir gerçeği olarak Çin menşeli telefonlar çok fazla talep görüyor. Ben de zamanında Xiaomi Mi 4 almıştım. Kendi fiyat bandının kat kat fazla özellik sunuyordu. Ama kalite olarak sınıfta kalıyordu. Çerçevesi alüminyum malzemeden yapılmış. Ancak nasıl bir madde ise elimle bile bükülüyordu. Telefonu aldığım ilk birkaç gün sonra arka kapağından esnemeye bağlı sesler gelmeye başladı. 9 ay sonra ise telefon durduğu yerde bozuldu. Tabii ki "İthalat Garantisi" kapsamında olduğu için tamir ettiremedim. Bende kendim içini açıp baktığımda gördüm ki telefonun anakartı yanmış. Tabii telefon çöp oldu. O zamandır Çinli telefonlara bir ön yargım var. Sizce şu an halen bu şekilde mi? Sağlamlık olarak nasıl şu anki Çinli telefonlar? Ayrıca sizinde böyle anılarınız varsa anlatırsanız çok mutlu olurum.
Mi 4 ve Mi 5 modellerinde dediğiniz sorun var. Mi 6 ve sonrasında kaliteye de önem vermeye başladılar. Günümüzde Redmi serisi
genelde plastik kasalı olduğu için sağlamlık konusunda Mi serisi kadar iyi değil ama onlar da bu konuda gayet iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı