Çin, Tayvan'a girerse ne olur?

ABD ve Batı ülkelerinin çapı yetmez Çin'i durdurmaya. Rusya sandılar herhalde garibanlar.
 
Çin'in tüm dünyayla ticareti kesilir. Bu da hem Çin hem de dünya için büyük sorun olur. Ayrıca içerisinde silikon bulunan her teknolojik aletin fiyatları fırlar.

Böyle bir şey olacağını sanmıyorum, çünkü hiçbir şirket Çin'le bozulmak istemez. Rusya gibi değil, şirketler Rusya'ya hizmet ediyordu, ama bu sefer Çin şirketlere hizmet ediyor.
 
Tayvan üretim yapamazsa bilgisayarlar evlerle arabalarla takas edilecek seviyeye gelir f/p bilgisayar g210 ve e400 olur.
 
Hocam eğer Çin'e ambargo uygulanırsa Dünya bir süre üretim kıtlığı çeker o kesin. Çünkü çoğu malzeme ve ürün menşei Çin.
 
ABD mutlaka Tayvan’ı umursayacaktır. Tayvan gibi bir çip üretim merkezini Çin’in eline bırakacağını zannetmiyorum. Douglas MacArthur zamanında Tayvan için “Batmayan bir uçak gemisi.” demişti.

Bu umursama askeri yolla mı olur ambargoyla mı olur onu bilemem. Ama ABD ve Çin’in birbirine ambargo uygulaması zincirleme kriz demektir. Ve bu da küçüklü büyüklü her ülkeyi etkileyecektir. Piyasalar da etkilenir diye tahmin ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı