Çin Türkiye'nin En Az 300 Yıl İlerisindedir

DİjitalKale

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI M650A WIFI Anakart, AMD Ryzen 9 9900x İşlemci, Crucial 2X16 GB 5600 MHZ DDR5 RAM, Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Vapor-X 20 GB Ekran Kartı, 4 TB WD HDD, PYLON 750 WATT 80+ Bronze Güç Kaynağı, 32 inç 2k 180 hz Viewsonic VA Monitör, Bloody B310N Q Klavye,
Meslek
CNC-CAD/CAM UZMANI
Chongging Hakkında Youtube İncelemesiEkran Görüntüsü - 2025-06-15 18-42-25.png
Ekran Görüntüsü - 2025-06-15 19-12-22.png

Chongqing ve benzeri kentlerdeki şehir planlaması bile Türkiye'nin nüfus bakımından en yoğun büyükşehirlerine uygulanamayacak kadar karmaşık. Ayrıca Çin'in gerek Ascend Atlas ve Mediatek gibi grafik çipi ve yapay zeka kartı markalarıyla,
Maxsun, Colorful, Pny, Sapphire, Lenovo gibi ekran kartı, anakart üreticileriyle olsun,
gerekse Huawei Kirin ve SMEE, SMIC gibi litografi tezgahı, yonga üretim tesisleri,
mikro işlemci, grafik çipi tasarımcılarıyla ABD'nin de tek rakibi olduğunu düşünüyorum.

Hailu Ai, Minimax Ai, Deepseek, Hunyuan, Kling gibi sayısız yapay zeka teknolojisi ve Palantir'le yarışan Skynet sistemine sahip olmaları da cabası!

Çin Türkiye'den 300 sene ileride dediysem şayet, bu en iyimser tahmindir. Elektrik, su, doğal gaz, internet, ulaşım altyapıları bize Mars kadar uzak! Adamların teknolojik üstünlüğüyle mukayese edildiğinde memleket, Kırıkkale, Çorum, Yozgat kadar kıytırık kalıyor.

Son düzenleme:
Hmm, öyle mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çin'in silah sanayisi ve askeri işleri dışında övülecek bir kısmı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Çin'in bir çok şehri Türkiyenin herhangi bir Şehri, İlinden hallice açıkçası. BU koyduğun şehir fotoğraflarının pek mantığı yok.

Evet Çinlilerin kafası gerçekten çalışıyor ama Çevre ve Şehir Planlama anlamında bizden daha berbat Ülkedir. Ayrıca aşırı pisler hayır bunu yemek anlamında demiyorum. Teknoloji anlamında zaten ilerdeler bu da Çinlilerin kafasının çalışmasından kaynaklı.

Ama Şöyle bir şey var: Japonların şuan ki mevcut durumu (her anlamda) Çin den kat be kat daha iyi. Maalesef Çin bizden tamamiyle ileri bir ülke değil, Japonlar bizden daha ileridir bu görüş doğrudur.

Yeni konular

Geri
Yukarı