Çin'de bulunan Türk piramitleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu piramitler gizleniyor internete Türk piramitleri yazdığımda ismi Çin piramitleri olarak geçiyor.
Söylentiler dışında bunun Türkler tarafından inşa edildiğine dair herhangi bir kanıt bulamadım. Bunu Türkler inşa ettiyse neden gelecek Türk kurganlarında benzer mezar yapıları yok? Türk kurganlarının neredeyse hepsi yerin altındadır piramit yapısı yoktur. Bana biraz safsata gibi geldi.

Dostum bu piramitler çinlilerin olsa çinliler bunu turizme açmazmı sence.
Çinlilerin olmayınca direkt Türklerin olmuyor. Çin'de kaç tane farklı etnik grup var, ÇKP hangisine iyi davranıyor? İddia asılsız, bilimsel olarak saçma Türklerin mezar yapılarıyla alakası yok Yassı gömüt gibi olası en eski Ön-Türk kültürlerinden beri bulunan hiç bir kurgan buna benzemiyor.

Bunların tümü geçmiş Çin imparatorlarının mezarlarıdır ve Çin hükümeti ile birlikte Çin turist ajansları buralara düzenli olarak geziler düzenlemektedir. İsteyen parasını verdiği taktirde istediği gibi sağını solunu, içini dışını gezebilir.

Ayrıca Ahmet Taşağıl, Ahmet Bican Ercilasun ve her ne kadar Orta Asya Tarihinde otorite olarak kabul edilemeyecek olsa da Erhan Afyoncu ve İlber Ortaylı da buralarda Türk Piramitlerinin olmadığını, bunun bize ait olmadığını söylemiştir. Bunların her birinin videoları var. Bunlar gizli gizli söylenen şeyler de değil, ulusal kanallarda açık açık söylediler.

Geri
Yukarı