Çin'den alınan fare vergisi nasıl hesaplanır?

mfatihonur

Kilopat
Merhaba arkadaşlar ben lamzu.com sitesinden bu bir Çin markası oyuncu ekipmanları satıyor faremde bir sorun olduğu için bana indirim kodu verdiler başka bir mouse alabilmem için normalde $93.99 olan ürün $20.00'ye geldi üstüne bir de $9.99 kargo parasıyla beraber toplamda $29.99 USD tuttu siparişim. Türkiye'ye geldiğinde gümrükte takılır mı ve benim ödeyeceğim vergi $93.99 üzerinden mi yoksa indirim yapılmış halinden mi olur? Bilgisi olan var mı? Tahmini ne kadar öderim merak ediyorum.

Ödenecek vergi genel toplam yeni sepet tutarı üzerine konur bu 30 dolar olayı bayağı değişik ben anlamıyorum 30 dolar üstü takılır deniyor ama bazen geçedebiliyor.

Sana kesilen faturadaki tutar ney ise ona göre vergilendirme yapılır(kargo hariç)

$20= 687 TL + %60 vergi 412.5 = 1099.5 + 10$ kargo 343 TL = 1442.5 TL gibi bir rakama denk geliyor. Ekstra damga pulu vesaire derken ürünü getirme fiyatın 1600'e çözülür gibi.

Teşekkür ederim detaylıca hesaplamışsın %60 vergi Çin'den gelen tüm ürünlerde mi geçerli belirli bir limit yok mu?

Çin'den gelen tüm ürünlerde %60 diye biliyorum. Yeni kanundan sonra %30'dan 60'a çıktı vergi dilimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…