Cins kedi sahiplenme

Kedinin ne demek olduğunu açıklıyoruz önce. Her şey sosyal medyadaki gibi çıkmıyor, o vakitte de sokaklar kediden geçilmiyor. Bunu önlemek öncelikli amacımız. Bir anlık hevesle alınıp bırakılan çok kedi biliyoruz, benim bizzat sahiplendirip geri aldığım kediler de çok. İnsanlar sadece internette gördüğü kedilerden ibaret sanıyor dünyayı fakat çoğunlukla öyle çıkmıyor. O yüzden sana bunu açıklamaya çalışıyoruz. Sosyal medyada gördüğün bir şey gelmeyecek muhtemelen, bu durumda ne yapacaksın?
 
Hocam cins kedi ücretsiz zor bulursunuz. Ancak ücretsiz tekir bulursunuz. Bir de bazen sokağa atıyorlar öyle çıkarsa çıkar karşınıza. Yani para verip almanız gerekiyor. Eğer para verip alacaksınız da düzgün yetiştirilen bir çiftlikten almaya çalışın. Ve almadan önce araştırma yapın ki sıkıntı olmasın. Kedilere köpek gibi eğitim veremezsiniz. Onlar daha kendi haline takılan canlılar. Sadece tuvaletini yapması gerektiği yeri öğretmek vs verebileceğiniz eğitimler bu. Klozete alıştıranlarda var. Bir de kedi alacağınız zaman mutlaka bir tırmalama tahtası falan alın ki evdeki perdeleri falan mahvetmesin.
 
Herkese günaydın.
Nedendir bilmiyorum son zamanlarda aşırı şekilde kedi sahiplenme isteğim var. Hele şu yavru cins kedilerden. Sosyal medyada görüyorum sürekli aşırı tatlı yavru kediler oluyor cinsleri de british shorthair daha yeni öğreniyorum😁
Hayvan sahiplenmenin nasıl bir duygu olduğunu merak ediyorum. Hele ki eve gelince sevinçten üstüne atlamaları, kapıda beklemeleri falan.
Ancak daha önce hiç evcil hayvan beslemedim hatta bir hayvanı kucağıma alıp sevmişliğim bile sayılıdır. Nasıl bakacağım hayatımda ve evimde neleri değiştirmem gerek bilmiyorum. Yavru almayı düşünüyorum ve onun eğitimi nasıl olacak yani ben mi eğiteceğim?
Bir de bahsettiğim cins kedilerin fiyatları ortalama ne kadardır veya ücretsiz sahiplenebilir miyim?

Evimde 6 kedi var sadece 1 tanesi çok cana yakın derece de diğer 5'i genel olarak monoton ve kendi hallerindeler sosyal medyada ki gibi olmuyor, günümüzün hastalığıda bu zaten hayatı sosyal medya gözünden görme... Kısacası sosyal medayada ki gibi değil bakımı zor hasta oldukları zaman veteriner masrafları çok yüksek Brittish Scotum COVID oldugunda 20 k 25k kadar para çıktıydı düzeltmek için gerisini sen hayal et, kısırlaştırma ve aşılar cabası. Masrafının altından kalkamiyacağın şeylere hiç girme derim yoksa hayvana yazık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı