Demek istediğim kısmen bu. Kadir şeker olayına katılmıyorum. Savunma amaçlı saldırı yapmış.Yanında taşıdığı kelebek bıçağı (?) adamın kalbine saplamış. Ceza alması çok normal. Sadece tek bir noktada katılıyorum, 12 yıl ceza fazla.
Kendine şunu sorman lazım, cinayetler neden kadın/erkek cinayeti olarak ayrılıyor? Geçenlerde 20'li yaşlarda bir genç sokakta bir serseri tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü mesela, çok yüksek ihtimalle bu olaydan haberin yoktur. Çünkü öldürülen genç için sosyal medyada hashtag açılmadı, ya da günlerce haber kanallarında bahsedilmedi. Kadın cinayetleri erkek cinayetlerinden fazla değil zaten, erkek cinayetleri kadın cinayetleri kadar gündeme gelmiyor. Ben kadınlar öldürülsün tarzında bir şey asla demiyorum, cinayetin ve şiddetin cinsiyeti olmaz.
Kadınlar tarafından öldürülen erkekler için birçok kişi "kadın öldürdüyse vardır bir bildiği" tarzında yorumlar yapıyor.
Şunu da belirteyim, çok canice öldürülen ya da ölümü şüpheli olan kadınlar var, bu kadınların gündemde olması çok normal.
Bu cümle ile kadınların erkeklerden üstün olduğunu kabul etmiş oluyorsunuz, o yüzden uzatmaya gerek yok.Kadınlar daha çok anılıyor çünkü kadınlar erkekler tarafından öldürülüyor. Erkekler ise erkekler tarafından öldürülüyor. Arada fark var.
Tabii ki olmaz.Peki bir erkek aldattı diye ya da bir kadın aldattı diye öldürme söz konusu olabilir mi?
Bu cümle ile kadınların erkeklerden üstün olduğunu kabul etmiş oluyorsunuz, o yüzden uzatmaya gerek yok.
Hem kadın hem erkek ölümlerine eşit ağırlıkta önem vermekDemek istediğim kısmen bu. Kadir şeker olayına katılmıyorum. Savunma amaçlı saldırı yapmış.
Kadınlar daha çok anılıyor çünkü kadınlar erkekler tarafından öldürülüyor. Erkekler ise erkekler tarafından öldürülüyor. Arada fark var. Kadın cinayetleri 1400 kat artmış.
3. paragrafa katılmıyorum. Benim etrafımda erkeğin vardır bir bildiği diyorlar.Kadın cinayetleri son 7 yılda yüzde 1400 arttı
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Avukat Nazan Moroğlu, her dört kadından birinin fiziksel, ekonomik, ruhsal, sosyal ve cinsel şiddet mağduru olduğunu belirterek, ''Resmi kayıtlara göre, kadın cinayetleri sayısı son 7 yılda yüzde...www.cumhuriyet.com.tr
Ya kadın cinsel birliktelik yapmıştır ya aldatmıştır ya açık giyinmiştir sözleri geçiyor. Peki bir erkek aldattı diye ya da bir kadın aldattı diye öldürme söz konusu olabilir mi?
Hem kadın hem erkek ölümlerine eşit ağırlıkta önem vermek
Kadın cinayetleri arttı diye erkek ölümlerini görmezden gelmek
Şampiyon kadın boksör kocasını döverek öldürdü!
Brezilyalı eski şampiyon boksör Viviane Obenauf, 61 yaşındaki kocasını ölene kadar dövdüğü şüphesiyle tutuklandı.www.hurriyet.com.tr Aldatma tartışmasında kocasını öldürdü
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 2 çocuk annesi H.Y. (28), 10 yıllık eşi Ekrem Y.'yi (33) kendisini aldattığı iddiasıyla bıçaklayarak öldürdü. Polis ekiplerince...www.hurriyet.com.tr Adana'da sır cinayet 13 yıl sonra çözüldü
Adana'da sır cinayet 13 yıl sonra çözüldüwww.hurriyet.com.tr Güngören'de dehşet! Tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
Güngören'de dehşet! Tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdüwww.hurriyet.com.tr Kocasını öldürüp cesedini parçalara ayırmıştı... İkinci duruşma görüldü
Hatay'ın Belen ilçesinde, kocasını öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırıp gömdüğü öne sürülen kadının yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.www.hurriyet.com.tr Dehşet saçtı... Kocasını ve görümcesini öldürdü
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde kocasını ve kocasının ablasını öldüren kadın gözaltına alındı.www.hurriyet.com.tr Ek not olarak herhangi birşey, kimseye öldürme hakkı vermez. Bunlar sadece şimdi bulduklarım.Oğlunun doğum gününde kocasını öldürdü, tahliyesini bu sözlerle istedi!
BURSA'da, ayrı yaşadığı eşi Erdoğan Günar'ı (43), doğum günü olan oğlu F.G.'yi (11) almak için gittiği evde tabancayla vurarak, öldürdükten sonra polise...www.hurriyet.com.tr
Hem kadın hem erkek ölümlerine eşit ağırlıkta önem vermek
Kadın cinayetleri arttı diye erkek ölümlerini görmezden gelmek
Şampiyon kadın boksör kocasını döverek öldürdü!
Brezilyalı eski şampiyon boksör Viviane Obenauf, 61 yaşındaki kocasını ölene kadar dövdüğü şüphesiyle tutuklandı.www.hurriyet.com.tr Aldatma tartışmasında kocasını öldürdü
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 2 çocuk annesi H.Y. (28), 10 yıllık eşi Ekrem Y.'yi (33) kendisini aldattığı iddiasıyla bıçaklayarak öldürdü. Polis ekiplerince...www.hurriyet.com.tr Adana'da sır cinayet 13 yıl sonra çözüldü
Adana'da sır cinayet 13 yıl sonra çözüldüwww.hurriyet.com.tr Güngören'de dehşet! Tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
Güngören'de dehşet! Tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdüwww.hurriyet.com.tr Kocasını öldürüp cesedini parçalara ayırmıştı... İkinci duruşma görüldü
Hatay'ın Belen ilçesinde, kocasını öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırıp gömdüğü öne sürülen kadının yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.www.hurriyet.com.tr Dehşet saçtı... Kocasını ve görümcesini öldürdü
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde kocasını ve kocasının ablasını öldüren kadın gözaltına alındı.www.hurriyet.com.tr Ek not olarak herhangi birşey, kimseye öldürme hakkı vermez. Bunlar sadece şimdi bulduklarım.Oğlunun doğum gününde kocasını öldürdü, tahliyesini bu sözlerle istedi!
BURSA'da, ayrı yaşadığı eşi Erdoğan Günar'ı (43), doğum günü olan oğlu F.G.'yi (11) almak için gittiği evde tabancayla vurarak, öldürdükten sonra polise...www.hurriyet.com.tr
Toplam cinayet, %81'e %19. %81'lik kısım erkek olduğu için umursanmıyor. Bundan neden bahsetmiyorsunuz? Kendi kuyunuzu kazmışsınız. Özel olarak gruplananlar evet yüksek, %81'e %19 az mı? "Değil ama erkek. O zaman amaan." Bu etik mi sizce?
Ben ondan bahsetmiyorum. Nedenlere bakıyorum. Bu dünya raporu ayrıca. Cinsel eşitsizlikte 150 ülkeden 133 olduk. Ölümün hiç biri etik değil. Ölen kişilerin nedenlerine baktığımızda kadın boşanma, reddetme vb. sebepleri ile ölüm daha fazla. İşte bu cinsiyete bağlı ölüme giriyor.Toplam cinayet, %81'e %19. %81'lik kısım erkek olduğu için umursanmıyor. Bundan neden bahsetmiyorsunuz? Kendi kuyunuzu kazmışsınız. Özel olarak gruplananlar evet yüksek, %81'e %19 az mı? "Değil ama erkek. O zaman amaan." Bu etik mi sizce?
Ben ondan bahsetmiyorum. Nedenlere bakıyorum. Bu dünya raporu ayrıca. Cinsel eşitsizlikte 150 ülkeden 133 olduk. Ölümün hiç biri etik değil. Ölen kişilerin nedenlerine baktığımızda kadın boşanma, reddetme vb. sebepleri ile ölüm daha fazla. İşte bu cinsiyete bağlı ölüme giriyor.