Ciplarex ilacı kullanılmalı mı?

Bir anda rahatlattı diyenler tamamen plasebo etkisine yenik düşmüş. Sahip olduğunuz semptom Yaygın Anksiyete-Kaygı Bozukluğu (YAB) hastalığının spesifik semptomlarından. Ancak bu demek değil ki sizde psikiyatrik bir rahatsızlık var... En doğru kararı hekim verecektir. Size bu durumda kafanızı meşgul etmeyi öneriyorum, bulmaca çözmek, film izlemek hatta matematik sorusu çözmek bile olabilir. Fiziksel aktiviteyi ihmal etmeyin, kafayı ve vücudu yormak psikolojik rahatsızlıklardan, kaygıdan ve anksiyeteden korunmanın en etkili yoludur. Psikiyatriste gitmeden önce lütfen iyi bir psikiyatr araştırın. Sağlıklı günler.

Genellikle hava kararınca sabahları geceleri ve yalnız olunca hava kötü olunca böyle oluyorum her gün karşılaştığım bir şey değil aile bireylerinde de gördüm 1 2 tane. Bir ara coronadan dolayı aşırı psikolojik rahatsızlık çekmiştim 3 ay aralık olmadan midem yandı stresten koronayım gibi
Doktora gidin çözüm bu hangi işiniz aksamasını istemiyorsunuz ki?
Geçmiş araştırmalarında vb şirketlerde falan tedavi geçmişine bakıyorlar, ve internette
Doktora gidin çözüm bu hangi işiniz aksamasını istemiyorsunuz ki?
Şirket vb yerlerde tedavi geçmişi sorgulanıyor. Ve dolar bazından çalıştığım için kendi işimin patronuyum eğer bir grip olursam 30 bin TL kaybım olur o ay artık dağda geyik avlayacak duruma düşerim 🤣🤣
 
Genellikle hava kararınca sabahları geceleri ve yalnız olunca hava kötü olunca böyle oluyorum her gün karşılaştığım bir şey değil aile bireylerinde de gördüm 1 2 tane. Bir ara coronadan dolayı aşırı psikolojik rahatsızlık çekmiştim 3 ay aralık olmadan midem yandı stresten koronayım gibi
🤣
Stres durumlarında mide sıklıkla ilk etkilenen organdır. Benim yegane önerim önce bir psikoloğa gitmeniz ve durumunuzu anlatmanız daha sonra psikiyatriste gitmeniz. Tekrar söylüyorum; ilaçlı tedaviye kendi başınıza başlamayın... Bu yaşadığınız her şeyi anlatacağınız, anlattığınızda iyi geleceğini düşündüğünüz birisi olsun mutlaka ve bu sorunları o kişiye anlatmaktan asla ama asla çekinmeyin. Kafanızı meşgul tutun, bedeninizi yorun. Bedeninizi ne kadar yorarsanız zihniniz de bir o kadar az yorulur.
 
Merhaba, ciplarex antidepresanı gördüğüm kadarıyla tek sıkıntısı 12 yaş üstü kullanması gerekiyor. Geriye kalan parol da bile yazan yan etkiler olarak görüyorum, şahsen birkaç kişi bir başka arkadaşının kullandığını görüp ondan 1 alıp denediklerinde hiçbir problem yaşamamışlar. Bu aralar biraz depresifim doktor yazmadı biraz riskli biliyorum fakat okuduğum kadarıyla depresif olunca kullanılması gereken bir ilaç. Herhangi bir bağımlılık etkeni gibi ağır şeyleri yok normal bir anti depresan. Kullanmam sizce normal midir? Doktora gidemem işim aksayabilir.
Bir başkasına iyi geldi diye o ilacı önermek hatta kullanmak çok yanlış bir durum. İlaçlar herkes için farklı yararlar ve zararlar doğurabilir.

Bu aralar biraz depresifsiniz diye gidip ilaç kullanmanızı önermem. Tamam, kabul. Cipralex diğer antidepresanlara nazaran daha az yan etki gösteriyor fakat önermem. Kısa vadede bile bağımlılık yapabiliyor bu tarz ilaçlar. Ayrıca yan etkisi diğer ilaçlara nazaran az diye yan etki göstermiyor da diyemeyiz.

Cipralex'in ortalama yan etkileri:
  • Bulantı.
  • Burun tıkanıklığı ya da akıntı.
  • Endişe ve huzursuzluk.
  • İştahta değişiklik.
  • İshal ya da kabızlık.
  • Uyku bozuklukları.
  • Sersemlik ve halsizlik.
  • Ateş.
 
Son düzenleme:
@BlackClaw çok güzel açıklamış durumu ama ben size şu uyarıyı da yapayım. Adı deprasyon ilacı diye her psikolojik rahatsızlığa iyi gelecek diye bir durum yok. Bilinçsiz kullandığınız ilaçlar uzun vadede sizin psikolojik sağlığınızı düzeltmek yerine daha kötü etkileyebilir. İlaç zaten bu işin en son aşamasıdır. Önce bir psikologdan yardım almak en mantıklısı. O gerek görürse sizi psikiyatriye yönlendirir ve orada ilaç kararı verilir. İş için korkuyorum demişsiniz ama psikoloğa gitmiş olmanız size iş konusunda sorun çıkarmaz. Ancak sizin ciddi bir psikiyatri kaydınız olursa ve tedavinizi tamamalamadan bırakmış olursanız karşınıza engel çıkabilir.
 
Neden direk antidepresan? Bunlar beyinde seratonin bulunmaya zorlayan ilaçlar. Zararları saymakla bitmez.

Bunlar yerine takviye gıdalar ile depresyonu ve anksiyeteyi kontrol altına alabilirsin.
5-HTP önerebilirim. Beyinde seratonine dönüşen herkesin beyninde bulunan bir doğal bileşik.
L-Teanin olabilir. Yeşil çayda bulunan anksiyete ve odaklanmaya iyi gelen bir amino asit.
Kaliteli bir Omega-3 olabilir. Depresyon ve anksiyete için.

Daha birsürü takviye gıda var bu tür şeyler için antidepresan en son çare olmalı.
Antidepresan alıyosan bile omega 3 kullanabilirsin. Antidepresanın zararlarından kaçmak için.
 

Geri
Yukarı