Citroën araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Elektrikli arabaları güzel bence.

tumblr_34a22766dbb82aefe6fc789eda1cdf70_547cbb6b_640-jpg.png
 
Bugün YouTube anasayfama düşen bu video Sosyal'de paylaşmaya karar verdim çünkü videoyu sonuna kadar izledim ve haklı olduğunu düşünüyorum. Daha çok değil birkaç ay önce C5 Aircross'da tavan boyası atma durumu vardı arkasından bu olayı da görünce citroën in arabalarında sorun olduğunda arkasında durmadığını anladığım için ben markadan tamamen soğumuş oldum. Benim düşüncelerim bu yönde peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz benzer olaylar sizin veya tanıdığınızın başına geldi mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fransız otomobillerini önermiyorum. Maliyetleri kısarken kaliteden ödün veriyorlar.
Alman, Amerikan, Japon ve Kore araçlarının tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Konfor için Alman.
Motor ve mekanik kalitesi için Amerikan.
Uygun fiyata uzun ömür için Japon veya Kore tercih edilmeli.
 
Günümüzde hiçbir markanın öyle alınmayacak bir modeli kalmadı. Adam Citroen markasını 20 yıl önceki yaptıkları araçları ile değerlendirip kötülemeye çalışıyor. Bir diğer mesajda Premium marka olan Mercedes ile kıyaslayıp Mercedes jilet, Citroen çöp diyor. Kimse de demiyor bu markaların hitap ettikleri kesim ve marka sınıfları eş mi diye?

PSA grubundan Peugeot premium'un bir tık altı VW'nin rakibi olacak şekilde marka değeri konumlandırıldı. Kalan Citroen ve Opel markalarını ise bence Opel'i Seat ile rakip yapıp Citroen'i de Skoda ile rakip yapmalılar. Çünkü daha önce VW grubunun Seat'ın marka değerini yükselteceğini duymuştuk. Opel, Seat ile rekabet edebilir. Kalan Citroen ise daha F/P araçlar üreten Skoda'nın karşısında olmalı bence.

Citroen'i şu an Skoda ile yarışacak kadar başarılı bulmuyorum şahsen. O yüzden PSA'nın bu rakip eşleştirmelerinde Peugeot'u nasıl geliştirdiyseler Opel ve Citroen'e de aynısını yapmalılar.

Bunun dışında özel olarak Citroen ile bir deneyimim olmadı ancak PSA grubunun motorları ve kullandığı şanzımanlar kalitelidir. Son yıllardaki gelişen marka algıları sayesinde elektronik aksamlar ve trim kalitesi de (markaya göre tabii ki. Peugeot > Citroen örneğin çünkü VW ile rakip) yükseldi.

Marka fanatiği olmaya gerek yok. X lira bütçeniz varsa önce istediğiniz araç sınıfını belirleyin. Sonra o sınıfı üreten markaları bütçenize ve isteklerinize değerlendirin, gidin bütün modelleri kullanın. En sonunda da size en çok hitap modeli alın, geçin.

Ona çöp, buna kral diyerek marka ve araçlar hakkında bilginizi değil, bilgisizliğinizi konuşturuyorsunuz.
 
PSA grubunda alacağım tek marka DS olur. Motor ve şanzıman açısından başarılı olsalar dahi bu tarz durumlar ortaya çıkıyor maalesef. Citroeni küçüklüğümden beri çok severim hep farklı araçlar ile kendilerini göstermişlerdi fakat bu tarz durumlar daha da soğuttu umarım düzeltirler bu tarz sorunları.
 
Kimse de demiyor bu markaların hitap ettikleri kesim ve marka sınıfları eş mi diye?
Diyecek yerlerim ağrıdı, mesajımı yazdım ve sonrasında birine kahkaha atıp çıktım konudan. Uğraşılmaz...

Birisi de Volkswagen'i Porsche/Mercedes ile aynı sınıfa koymuştu sanırım. Teşekkür ederim ona, sayesinde 2 yıldır kullandığım Tiguan'a sanki bir Porsche Macan (mış) gibi bakıyorum artık. :D
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar elbette her marka da bir dönem sorunlar oldu buradaki asıl problem markanın sattığı araç arkasinda durup durmaması. Aldığımız 0 araçta problem olacaksa gider ikinci el alırsın adam kafam rahat etsin diye 0 alıyor bir de uğraşıyor yazık gerçekten devlet kurumlarının çok sert yaptırımları olması gerektiğine inanıyorum.
 
Arkadaşlar elbette her marka da bir dönem sorunlar oldu buradaki asıl problem markanın sattığı araç arkasinda durup durmaması.
Aracın arkasında Citröen mi durmuyor yoksa Türkiye distribütörlüğünü almış olan firma mı durmuyor bilmiyoruz. Bayinin/distribütörün önemsemediği vakalarda merkeze yabancı dilde direkt bilgilerle atılan maillerin ardından işleri halledilen bir sürü kişi var. Peugeot aracı için sorun yaşayıp basit bir parça bekleniyor diye aylarca arabası yatırılan arkadaşımın işi, merkeze Fransızca ve her şeyi anlatan bir maili attıktan sonra hemen çözüldü mesela. Mailin sonrasında ana distribütöre ulaşıldı, distribütör de sanki haberi yokmuş gibi bayiyi haşlayıp işi bir an önce yaptırdı. Mail öncesinde zaten 1.5 aydır yatan arabaya 2 ay daha (3.5 ay toplam olacak) süre veren bayi, bunu şikayet ettiğinde umursamayan distribütör o mailin ardından 8 günde işi halletti.

Yıllardır yurt dışı firmalarla çalışıyorum, hizmet anlamında da burasıyla kıyaslıyorum. Bir sorun varsa ilk olarak yerli firmayı soruştururum çünkü buradaki müşteri hakları şirketler tarafından ayaklar altına alınmaya o kadar müsait ki çoğu yerli şirket bunu sonuna kadar zorluyor.
 
Aracın arkasında Citroën mi durmuyor yoksa Türkiye distribütörlüğünü almış olan firma mı durmuyor bilmiyoruz. Bayinin/distribütörün önemsemediği vakalarda merkeze yabancı dilde direkt bilgilerle atılan maillerin ardından işleri halledilen bir sürü kişi var. Peugeot aracı için sorun yaşayıp basit bir parça bekleniyor diye aylarca arabası yatırılan arkadaşımın işi, merkeze Fransızca ve her şeyi anlatan bir maili attıktan sonra hemen çözüldü mesela. Mailin sonrasında ana distribütöre ulaşıldı, distribütör de sanki haberi yokmuş gibi bayiyi haşlayıp işi bir an önce yaptırdı. Mail öncesinde zaten 1.5 aydır yatan arabaya 2 ay daha (3.5 ay toplam olacak) süre veren bayi, bunu şikayet ettiğinde umursamayan distribütör o mailin ardından 8 günde işi halletti.

Yıllardır yurt dışı firmalarla çalışıyorum, hizmet anlamında da burasıyla kıyaslıyorum. Bir sorun varsa ilk olarak yerli firmayı soruştururum çünkü buradaki müşteri hakları şirketler tarafından ayaklar altına alınmaya o kadar müsait ki çoğu yerli şirket bunu sonuna kadar zorluyor.

Tamam global de markanın haberi olmayabilir ama bu ilk kez olan durum değil dediğim gibi C5 aircrosslarda çok değil birkaç ay önce tavanda boya atma durumu olmuştu onda da kabul etmemişlerdi markanın kendi marka kalitesinin ve saygınlığının düşmemesi için distiribütörlerini iyi seçsinler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı