Citroën araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

97dhnehx7tq71.jpg
 
Citroën kötü alacaksan şunlardan bakmalısın Volkswagen, mersedes, BMW, porche.
Bunlar dışında araba alınmaz param yetmiyor diyorsan hiç alma daha iyi.

Bu kadar ön yargılı olunmaz be kardeşim ayrıca Volkswagen veya BMW alacaksan arabanın sanayiden geri gelmeyeceğini unutma açıkçası üst segment araç takıntın yoksa Toyota Corolla 2021 model 250.000 TL civarına al aracın sadece yağ değişimi için kaputunu açarsın...
 
Kime sorsan BMW'nin sorunlu olduğunu onaylayacaktır.
Buna marka olarak değil model olarak bakılır önce. Aynı markanın X modelindeki belli bir kullanım süresindeki hata oranı %40 iken diğer modelindeki %10'un altında kalabiliyor. BMW'de en yüksek hata oranına sahip olan model 2014 kasa X6 mesela, %31'lik hata oranı olmuş uzun süreli kullanıcı anketlerinde ve bu %31'lik kısmın %19'unda (%5.9) ciddi sorun olmuş. Anket ortalamalarına bakarsak yüksek ama genel orana bakarsak ağır sanayilik iş oranı %6 bile değil. Aynı ankette X1 modelinin benzinli versiyonunda ise %8'lik bir hata oranı var, bu değer de Mazda CX-3 gibi güvenilir başka bir modelden daha düşük bir hata oranı.

BMW/Mercedes/Audi/Land Rover gibi premium markalar bu sorunsuzluk anketlerinde hep düşük puanlar alırlar ama X markayı alırsan sanayiden çıkamazsın lafın var ya, işte kendi dediğinle çeliştiğin kısım. Sen ön yargılı yorum yapmışsın diğer cevap verdiğin kişi gibi. Diğerlerine göre "göreceli" daha sorunlu markalar oluyor ama o listelerde güvenli denilen markaların çok sorun çıkaran modelleri de olabiliyor.

Benzer ankette Nissan Qashqai ve X-Trail modelleri de en sorunlular listesindeler. Qashqai'deki 5 yıllık kullanımda elektrik arızası çıkma oranı ankette %40. X-Trail modelindeki hata oranı ise %34 aynı ankete göre. Tesla Model S'e girmeyelim, %61 gibi korkunç bir oran var orada.
 
Son düzenleme:
2012 model manuel C3 1.4 kullanıyorum, çok memnunum genel olarak, az yakıyor sayılır, parçaları uygun fiyata bulanabiliyor orijinal yoksa bile yan sanayi dolu her yer, yeni modeller nasıl bilmem zaten yenileri alacak para da yok.
 
Bu kadar ön yargılı olunmaz be kardeşim ayrıca Volkswagen veya BMW alacaksan arabanın sanayiden geri gelmeyeceğini unutma açıkçası üst segment araç takıntın yoksa Toyota Corolla 2021 model 250.000 TL civarına al aracın sadece yağ değişimi için kaputunu açarsın...

Demek istediğim paran yoksa niye kötüsünü alırsın ki?
Bu hayatta en yapmadığım şeydir öyle söyleyeyim.
 
Hocam yani pek tercih edilen araçlar değil günümüz şartlarında boş paket olarak adlandırılan C5 aircross feel bold 1,5 130 beygir kullanıyor 1500 kg tabii dizel olunca ve suv tarzı olunca öncelik hız değil ama bu fiyattaki bir araca bence yakışmamış onun dışında arabanın boş paketi gerçekten boş arabanın LED ön farları opsiyon olarak geçiyor en basit olarak yani gidip inceledik şahsen öyle söylemişlerdi bizde aslında konfor olarak vs fena değildi ama birçok şey opsiyondu tabii ki boş paket araç ama yüksek segment bir suv da da bence eksik özellikler vardı müşteri hizmetleri ve servislerininde sıkıntılı olduğunu ögrenince şahsen biz sildik listemizden çok tuhaf şikayetleri var aracın çözülmeyen veya çözülse bile sıkıntı yaşatan yani şahsen gidipde 430, 000TL bir para vermezdim ben şahsen yani arabanın dış görünüşü de bize pek hitap etmedi açıkçası ama konfor olarak da o kadar abartılıcak düzeyde gelmedi standart araç konforu veya birtık üstü vardı denilebilir çok teknoloji kullanmaya çalışmışlar bence abarttıkları kısımlar(hoşuma gitmeyen) yerleri oldu açıkçası içinde.
 
Bugün YouTube anasayfama düşen bu video Sosyal'de paylaşmaya karar verdim çünkü videoyu sonuna kadar izledim ve haklı olduğunu düşünüyorum. Daha çok değil birkaç ay önce C5 Aircross'da tavan boyası atma durumu vardı arkasından bu olayı da görünce citroën in arabalarında sorun olduğunda arkasında durmadığını anladığım için ben markadan tamamen soğumuş oldum. Benim düşüncelerim bu yönde peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz benzer olaylar sizin veya tanıdığınızın başına geldi mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alan pişman, bayiinin cebi şişman....
 

Yeni konular

Geri
Yukarı