Steam Clair Obscur: Expedition 33 27.99 dolar

Oyunu bir ay önce satın aldım Türkçe dil eklenmedi hala. Daha fazla beklemeye dayanamadığım için bugün başlayacağım oyuna. Çok merak ediyorum çünkü.

Kesinlikle parasını hak ediyor, gerçekten kendine özgü bir oynanış stili var. Oyunun en sonlarındayım artık ama genel olarak şunlar aklınızda olsun:
  • 7900XT ile Oyun içi upscale ayarı %50 ile anca 60FPS alıyorum 4K'da, daha düşük çözünürlükler nasıl olur bilemem
  • Mümkün mertebe internete bakmayın, New GAME+ oynanması planlanan bir oyun olarak tasarlanmış o yüzden kendiniz keşfetmeye çalışın her şeyi çünkü spoiler yemeniz çok kolay
    • Ben 3 defa aklıma takılan şeyler için baktım 3'ünde de direkt dolaylı yoldan spoiler yedim mesela 😅
  • Hikaye işleyişi açıkçası bazı yerlerde rahatsız etti, yaptıkları bazı seçimleri sürükleyiciliği gerçekten bozdu benim için, ben küçük stüdyo olmalarına yordum ama sadece benim zevklerimin farklılığı da olabilir.
    • Meesela Cyberpunk'ta da takıldığım, beğenmediğim yerler oldu ama burası çok saçma olmuş dediğim hiçbir şey olmadı, tutarlılığını neredeyse hiç bozmadı benim için.
  • Dünya'yı inşa etme konusunda gerçekten zayıf oyun, olayları ve evreni anlamak çok vaktimi aldı benim, o kısma 1 tık daha odaklanabilirlerdi.
    • Mesela Ressam her sene sayıyı 1 düşürüyormuş (ben her sene rastgele bir rakam seçiyor sanıyordum).
      • Örneğin Ressam 50 yazdı ise bu sene, seneye 49 yazacak, yani bu sene hem 48, hem 49 yaşında olanlar silinecek.
  • Oyunda kalıcı olarak kaçırabileceğiniz şeyler çok az ve genelde kozmetik gibi şeyler sadece, özellikle karakter yeteneklerini resetleyebildiğiniz itemlerden bol bol buluyorsunuz o yüzden rahat rahat keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Son olarak klavye+fare ile gayet güzel çalışıyor oyun (Hatta bazı yerlerde şart gibi) ama gamepad sahibi iseniz arkanıza yaslanıp oynamak için çok güzel bir oyun

Kısaca tecrübelerimi yazayım dedim alacaklara hayırlı olsun şimdiden :)

Valla söz verdiler, Steam'de de bunu yazmışlardı yapımcılar. O yüzden iptal etmezler diye düşünüyorum.
Harbiden bir ara böyle muhabbet dönüyordu demek bu oyun içinmiş. Umarım Türkçe yaparlar. İngilizce bilmediğimizden değil dilimize verilen önem artsın diye zaten sende öyle bahsetmiştin sanırsam.

Harbiden bir ara böyle muhabbet dönüyordu demek bu oyun içinmiş. Umarım Türkçe yaparlar. İngilizce bilmediğimizden değil dilimize verilen önem artsın diye zaten sende öyle bahsetmiştin sanırsam.
Aynen öyle, dil sıkıntı değil alır oynarım her türlü de madem gelecek, geldikten sonra alayım. Oyunun Steam sayfasında haberlerde yazı duruyor bakalım.

Screenshot_20251207_180925_Steam.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı