Clio 1.0TCe vs 1.3TCe

Kennys 12

Hectopat
Daha fazla  
Genellikle İstanbul içi uzun yolda kullanacağım. Ancak hangisi daha az yakar herkes farklı bir şey söylüyor. Birileri 1.3TCe zorlanmadığı için daha az yakar diyor, diğer taraf 1.0TCe daha az yakar diyor. Clio Touch alma arefesindeyim. Sizce 1.0TCe mi daha ekonomik olur 1.3TCe mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim kadarıyla iki motor da az yakmıyor. Ağırlıklı şehir içi ise 1.0 daha mantıklı olabilir bakım maliyetleri ve vergisi(sanırım) daha düşük olur. 1.3 clio üretimi artık yok diye biliyorum.

Yakınlarım Ankara'da kullanıyor her ikisinide, dikkatli kullanımda 1.3TCe'nin daha az yaktığını söylüyorlardı (Her gün dik bayırlı şehir içi kullanım). Size tavsiyem ekonomik olarak neredeyse birbirlerine yakınlar ama performans olarak aradaki fark uçurum yerinizde olsam 1.3 alırdım.

1.0tce ile İstanbul içi E5'e nadir cikiyorum, 10 litre ile 12 arasinda geziyorum, gazi biraz sert kullanirsam 12yi geciyorum anayol disinda. Genelde bu yakita anormal diyen cok var fakat benim ile ayni bolgede oturan cogu kisinin de boyle. Biraz daha rahat kisimlarda oturuyorsaniz 8 9 ile gezersiniz diye dusunuyorum. Uzun yolda sakin suruste 5.4 civari geziyorum biraz yuklenirsem 6.5 civari geziyorum ama o yuklenmeye de bagli 7.4 de yaktigim oldu. Ama aracim 90 beygir degil, 100 beygir farkeder mi bilmiyorum. Onun disinda 1.3tce ile yakin yakacagini dusunuyorum. Gidisi gayet 1.0 motora gore guzel hatta beklentimin ustunde. 1.3tce edc clio ile cok guzel gidiyor buyuk ihtimalle performansli kullanim seviyorsaniz 1.5tsi passatlari falan belirli bir hiza kadar daha iyi hizlanirsiniz.

Son düzenleme:

Hocam 10 12 litreyi E5'e nadir çıkarak mı gördünüz? Çok mu agresif kullanıyorsunuz yoksa normal tüketim mi bu?

Hocam genelde sakin kullanirim ama bazen biraz agresif kullandigim oluyor, malum İstanbul performans konusunda gayet is goruyor, İstanbul da ortalama hizim zaten 15.

Vallahi benim Megane 6 yakıyor İstanbul şehir içinde. Clio'ya geçmeyi düşünüyordum ama 10 12 deyince biraz tedirgin oldum. 1.0 bir motor yakar mı o kadar? 7,8 lerde gezse razıydım.

Vallahi benim Megane 6 yakıyor İstanbul şehir içinde. Clio'ya geçmeyi düşünüyordum ama 10 12 deyince biraz tedirgin oldum. 1.0 bir motor yakar mı o kadar? 7,8 lerde gezse razıydım.
Hocam 1.0 in yakit performansini uzun yolda hissedersiniz belki ama sehir icinde ben hissedemedim. Bir yakinimda Tiggo7pro var sehir icinde neredeyse ona yakin yakiyorum ama sehir disinda o sakin bile kullansa 7 yakiyor ben hiz sabitlesem buyuk ihtimalle 5.1 falan gorurum. Hiz sabitlemeden sakin kullanimda 5.5 falan geziyorum.

Oturdugunuz yer ile cok alakali ben Istanbulun da kalabalik yerinde oturuyorum. Yani silivride yakacaginiz yakit ile ornek avcilar kisimlarinda yakacaginiz yakit ayni olmaz.

Benim yakınımda da Tiggo 8Pro var o 9 la dolaşıyor karma tüketimde. Eğer Clio da bu civarda yakacaksa ben meganımla mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…