Clio 4 2013 vs Fiat Linea 2011 vs Fiat Fiorino 2015 vs Fluence 2011

Hocam bütçe yetmediği için egeayı söylemedim. Egea burdaki araçların tamamına göre daha alınabilir zaten.


Ne peugeotmuş arkadaş? Otomatik vites diye de tutturmuş. Böylelerinin genellikle babasının arabası olduğu için övuyorlar zaten.
Peugeot son yıllarda tasarımıyla malzeme kalitesiyle öne çıktı sen fazla takılma eski Peugeotlar hiçbir zaman alınası araçlar olmadı. Senelerdir DSG kullanım şimdi EDC kullanıyorum. Çift kavramalı şanzımanı kullanmayı bilmeyip de sıkıntı yaşayanların bahanesidir DSG'li araç alınmaz lafı.
 
Şimdi öncelikle şu çer çöp diyenlere çok fazla takılma blokla geç. Türkiye şartları ve elindeki bütçe malum. Evet bu araçları genelde şirketler, ticari taksiler kullanıyor neden? Araçların en hor kullanılan alanlardan ikisidir bu şirketler ve ticari taksiler. Çok fazla yol yapmak, daha az sorun çıkartacak ve ekonomik araçlar bunların işini görür. Bu araçlar öyle vahiyle seçilmiyor. Türkiye şartlarında en ekonomik, masrafsız ve dayanıklı araçlar bunlar. Öyle dışı teneke çamurluğu plastik demekle olmuyor. Ben kullandığım için Renault grubu için konuşacağım. Gerçekten yakıt anlamında çok cimrilerdir. Bakım maliyetleri ucuzdur. Türkiyedeki yol şartlarına dayanıklı araçlardır. Clio 4 ve Fluence'yi kullanmış biri olarak da bütçen Fluenceye yetiyorsa hiç düşünme derim. Yol-rüzgar sesi, iç malzeme kalitesi ve konforu Clio'dan daha iyidir C sınıfı sedan sonuçta. Egea ve Linea'yı kısa süreli kullandım. Evet çok ekonomikler. Yakıt, bakım ve parça konusunda uygunlar evet ancak kazık gibi araçlar uzun yolda çok yoruyorlar insanı.
Teşekkür ederim zaten bazı elemeler yaptım geriye 301 fluence octavia falan kaldı temiz bulduğumu alacağım artık
 
Fluence hangi paket bazı paketlerinde çift bölge dijital kliması varken bir paketinde anam babam manuel 1-2-3 diye klima var.
 
Arkadaşlar merhaba. Bu yaz ikinci el bir araç almayı düşünüyoruz ve bütçe maximum 200 - 210 bin üstü imkansız.

210 bin TL'ye kadar benim bulduğum ve hoşuma giden araçlar şöyle:
Clio 4 2013 station wagon 1.5 dci motor 440 lt bagaj hacmi 45 lt yakıt deposu.

Fiat linea 2011 1.3 multijet motor 500 lt bagaj hacmi 45 lt yakıt deposu.

Fiat fiorino 2015 1.3 multijet motor 610 lt bagaj hacmi 45 lt yakıt deposu

Fluence 2011 1.5 dci motor 510 lt bagaj hacmi 60 lt yakıt deposu

İsteklerim de şöyle biz 4 kişilik aileyiz şehir içi (İstanbul) haftada bir veya 2 haftada bir gezip dolaşmak yılda 2 maksimum 3 kere uzun yol (Erzurum'a yolun belli bir kısmı dik virajlı ve toprak yol ve İzmir'e) yük olarak da uzun yollarda 2 büyük 2 küçük bavul ufak tefek çanta falan şehir içinde de sahilde oturmalık masa sandalye seti vs. bu isteklere en uygun araç hangisi olur yukarıdakilerden?
Başka araçlar da önerebilirsiniz 210 bin TL'yi geçmemek kaydıyla.

Attıklarınız arasından temiz bir Fluence denk gelirse alabilirsiniz. Geniş bir aile arabasıdır. Şasi kalitesi ve yol tutuşu pek iyi olmasa da, aile bineceği için sakin kullanacağınızı varsayarak dizel bir Fluence iyi olacaktır.
 
Peugeot 301: Güvenlik, yol tutuşu ve 120’ye kadar hızlanması çok güzel. Rakiplerine göre yedek parçaları bir tık daha pahalı olabilir ama önemsenecek derecede değildir.

Clio SW: Bagaj büyüklüğü, bu araç hakkında pek bilgim yok. Ama Renolar her zaman fiyat performans açısından iyi olmuştur.

Linea: Düşük tüketim, kolay yedek parça ulaşılabilirliği, piyasası hızlı ve parçaları ucuz ama yol tutuşu 120’den sonra arkadan serpelemeye başlar.

Octavia: Manueli alınacaksa alınabilir. Yedek parça konusunda Linea ve Clio kadar ulaşılabilirlikte değildir. Tasarım olarak sevmiyorum ama nedense.

Açıkçası fiyatı uygun olsun, parçası ucuz olsun, güvenilirlik önemli değil yavaş sürerim kaza yapmam birazda param cebimde kalsın diyorsanız Linea alın. Biraz daha yeni, güvenli bir araç istiyorsanız kesinlikle 301. Clio SW’de bu ikisinin ortası olabilir diye düşünüyorum. Octavia’yı eleyın niye listede bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı