Cloudflare CDG sunucusuna bağlanıyor

oraaaan52

Hectopat
Daha fazla  
Superonline fiber müşterisiyim. Discord kullanmak için Cloudflare DNS sunucusuna bağlanıyordum. Normalde Valorant'ta ms değerim 20-23 arası iken (fiber bağlantı için bence bu değerlerde fazla üstelik Ethernet ile bağlı iken). DNS kullanınca 28-29 değerlerine çıkıyor nedense. 1.1.1.1/help adresinden DNS bağlantımı kontrol ettiğimde de beni ıst yerine cdg sunucusuna yönlendirdiğini gördüm. (Ms'e etki eder mi bilmiyorum ama takıntı yaptım iyice.)

1739544326680.png

Superonline sitesinden tüketici şikayeti oluşturduğumda da böyle bir yanıt geldi;

1739544389819.png

Araştırdığım kadarı ile bu yönlendirme sorununun ISS ile alakası olduğunu görmüştüm. ISS'ye yazınca da DNS için teknik desteğimiz bulunmuyor diyorlar. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline, DNS olarak kendi DNS sunucularının kullanılmasını istiyor ve bu konuda dayatması bulunuyor. O yüzden bu konuda teknik destek sağlamayacaklardır ama konunun Superonline ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum.

Cloudflare Status'a bakarsak eğer, İzmir sunucularında Re-routed, İstanbul sunucularında da Partially Re-routed yazdığını görebiliyoruz. Haliyle uygun bir sunucuya yönlendirmiş olması normal. CDG olarak belirtilen sunucu Paris, Fransa sunucu oluyor. Mesela benim bağlantım ise FRA olarak gözüküyor yani Frankfurt sunucusu. Gayet normal bir durum.

DNS sunucusunun uzak olması oyunlarda genel olarak bir ping artışı sağlayacağını düşünmüyorum. Çünkü yolu tarif eden bir yapı aslında yani ara sunucu değil. Nasıl bir yönlendirme ile yaptırdığına göre ping değişebilir. Asıl olay bu. 3-5 ping artışı gözlemlenebilir böyle bir durumda.

Discord kullanabilmek için sadece DNS değiştirmek yeterli olmuyor. Sadece DNS mi değiştirdiniz, WARP uygulamasından DNS modunu mu kullanıyorsunuz yoksa WARP hizmetini mi kullanıyorsunuz? Cloudflare Zero Trust hizmetini de buraya dahil edebiliriz. Ya da proxy hizmeti de kullanıyor olabilirsiniz. Eğer bu tarz bir hizmet kullanıyorsanız ping artışları gözlemlemek çok doğal bir durum.

Superonline, DNS olarak kendi DNS sunucularının kullanılmasını istiyor ve bu konuda dayatması bulunuyor. O yüzden bu konuda teknik destek sağlamayacaklardır ama konunun Superonline ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum.

Cloudflare Status'a bakarsak eğer, İzmir sunucularında re-routed, İstanbul sunucularında da partially re-routed yazdığını görebiliyoruz. Haliyle uygun bir sunucuya yönlendirmiş olması normal. Cdg olarak belirtilen sunucu Paris, Fransa sunucu oluyor. Mesela benim bağlantım ise fra olarak gözüküyor yani Frankfurt sunucusu. Gayet normal bir durum.

DNS sunucusunun uzak olması oyunlarda genel olarak bir ping artışı sağlayacağını düşünmüyorum. Çünkü yolu tarif eden bir yapı aslında yani ara sunucu değil. Nasıl bir yönlendirme ile yaptırdığına göre ping değişebilir. Asıl olay bu. 3-5 ping artışı gözlemlenebilir böyle bir durumda.

Discord kullanabilmek için sadece DNS değiştirmek yeterli olmuyor. Sadece DNS mi değiştirdiniz, WARP uygulamasından DNS modunu mu kullanıyorsunuz yoksa WARP hizmetini mi kullanıyorsunuz? Cloudflare Zero Trust hizmetini de buraya dahil edebiliriz. Ya da proxy hizmeti de kullanıyor olabilirsiniz. Eğer bu tarz bir hizmet kullanıyorsanız ping artışları gözlemlemek çok doğal bir durum.

GoodbyeDPI kullanıyorum. Artı olarak DNS ayarlarımı 1.1.1.1 1.0.0.1 yapmıştım. WARP uygulamasını kullanmıyorum. GoodbyeDPI kapalı iken ve DNS ayarlarım otomatik iken 20-23 Ms'di. Şimdi 26 ya çıktı. (şu anda internetten film izliyorlar ona bağlıyorum bu durumu)

Geri
Yukarı