CM Masterliquid Lite ML120L "CPU Fan error" hatasına sebep oluyor

Katılım
7 Nisan 2017
Mesajlar
278
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Yok.
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, tam bundan 2 yıl önce bu sıvı soğutmaya sahip oldum, Amazon üzerinden almıştım.
Bu sabah uyandım ve bilgisayarımı açınca birdenbire önüme "CPU fan error" yazısı çıktı ve direkt fan girişlerini kontrol ettim, hiçbir sorun yoktu. Güç kestim tekrar verdim, yine çalışmadı, UEFI sıfırladım yine çalışmadı, UEFI üzerinden fan çıktılarına baktım CPU fan hiç çalışmıyor hatta işlemci sıcaklığı 60 dereceye dayanmıştı.

Aldığım sıvı soğutmanın modeli özel üretim olan TUF Edition'dı.
Lütfen bozulmamış olsun, durduk yere neden bozulsun ki? Takacak normal CPU fanım bile yok, alacak param da, ne olursunuz yardımcı olun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus TUF B450M
Pompa CPU fanına takılıydı, belki CPU fan konnektöründe sorun vardır diye normal bir fanı CPU FAN konnektörüne taktım ve bilgisayar açıldı. Fan kontrolüne girdiğimde pompayı taktığım harici fan konnektörüne yine "algılanamadı" yazıyordu.
 
Sonradan herhangi bir kasa fanını CPU_FAN konnektörüne bağladınız yani öyle mi? Pompa bağlantısı CPU_FAN'da olsun, BIOS'ta "CPU Fan Low Limit" ayarı olması lazım, onu bulabilirseniz limiti 200'e veya 300 gibi bir değere düşürmeyi dener misiniz? Fan bozulmamıştır diye tahmin ediyorum.
Recep Bey bu konuda da benzerini yazmış.
 
Pompayı hiç bir şekilde görmüyor. Pompayı hangi konnektöre bağlarsam bağlayım, bulunamadı diyor, dolayısyla pompa için işlem yapamıyorum. Belki pompa çalışıyordur ama gözükmüyordur dedim, 5 dakika UEFI ekranında bekledikten sonra işlemci sıcaklığı 70 derece oldu ve pompa ve pompanın boruları çok sıcaktı.

Edit: Radyatördeki fanlar sorunsuz çalısıyor, sorun pompada.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı