CM Masterpulse MH530 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Merhabalar,

Birçok farklı kulaklık deneyip memnun kalmayınca Cooler Master'a yöneldim. Bu konuda Cooler Master'ın yenilenmiş Masterpulse oyuncu kulaklıklarından Masterpulse MH530'u inceleyeceğiz ve rakipleriyle karşılaştıracağız. Ürün hakkında yorum yaparken fiyatıyla da kıyaslayacağız. Yorum yapılırken ürünün fiyatı da göz önüne alınacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ürünün kendisinden kısaca bahsedecek olursak önceki nesildeki Masterpulse kulaklığın yerine geliyor. Hem fiyat hem de seviye olarak denk. Yine Bass FX teknolojisini barındıran bu kulaklıkta yenilenen özellikler şunlar:
  • Kulaklara yapılan baskı azaltıldı
  • Mikrofon iyileştirmesi
  • Kafa bandı iyileştirmesi
  • Ve yeni isimlendirme
Görünüşte pek fark yok gibi görünse de kullanıcılara kulak verilmiş gibi görünüyor.

Teknik özelliklere bakalım:
  • 44mm sürücü
  • ± 3 dB olmakla birlikte 118 dB ses hassasiyeti
  • 1.2m kablo uzunluğu

Daha fazla teknik özellik için: MasterPulse MH530 | Cooler Master

Kulaklığın özelliklerine değinecek olursak bu kulaklık 44mm sürücü içeriyor. 3.5mm'lik ses bağlantısı ile kullanılıyor ve doğal olarak harici bir ses kartı yok. Alüminyum gövde ile kulaklık hem şık görünüyor hem de dayanıklı. Madde madde başlayalım, detaylı incelemeye ise sonrasında değinelim.

Artılar:
  • Gerçekten çok iyi hoparlörlere sahip, ses kalitesi muazzam.
  • Rahat bir kulaklık. Diğer modellere göre daha rahat olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • Ses izolasyonu çok iyi. Doğru ses seviyelerinde bir şekilde dışarıdaki sesleri duyamıyorsunuz.
  • Dayanıklı alüminyum kasa. Ürün gerçekten kaliteli.
  • Kutudan dönüştürücü çıkması. Bu sayede eski nesil bilgisayarlarda da mikrofon ve kulaklık rahatlıkla kullanılabilir.
  • Yüksek seste mini bir hoparlör gibi kullanılabilir. Yani masaya koyup kullanma şansınız bile var. Bunu daha önce H1500 ile yapıyordum ancak diğer kulaklıkların ses seviyesi yetersizdi. Tekrardan aynı şeyi yapabiliyorum. İhtiyaç olmayabilir ancak kişisel olarak yer yer kullanıyorum ve benim için bir artı.
  • Farklı platformlarda kullanılabiliyor.
Eksiler:
  • Kulaklığımız biraz ağır bir yapıya sahip. Şekli itibariyle rahat ancak uzun süreli kullanımda ağır hissettirebiliyor.
  • Deri pedler terlemeye yol açabilir. Benim aldığım süreçte havalar serin ancak yaz aylarında çok sıcak yerlerde kulakları tam kapatması ses açısından iyi olsa da terlemeye yol açabilir.
  • Yüksek seste kullanırken hoparlör sesi dışarıya gidiyor.
  • Tek yönlü mikrofon kullanılabilirdi.
Şimdi karşılaştırmaya geçelim. Karşılaştırmayı puanlama ile yapacağım.

Rahatlık:
  • Masterpulse MH530: 80/100
  • Arctis 7: 75/100
  • Arctis 5: 75/100
  • Corsair Void: 65/100 (Bunun sebebi kulaklığın yuvarlak yapılı olmaması)

Ses kalitesi:
  • Corsair Void (107 dB): 90/100
  • Masterpulse MH530 (118 dB): 85/100
  • Arctis 5/7 (98 dB): 70/100

Ben yüksek Bass'tan hoşlandığım için Bass FX teknolojisi açıkken yani yan kapaklar takılı değilken kullandım. Takılıyken de gayet iyi ses alınıyor. Rakiplerine nazaran daha yüksek sesi (118 dB) çok net bir biçimde sunabiliyor. Bu gerçekten en önemli fark. Ancak yüksek ses insan sağlığına zararlı olabileceğinden dolayı sürekli en yüksek seste kullanılmaması önerilir.

Mikrofon kalitesi olarak Masterpulse MH530 daha iyi seviyede olsa bile çevresel ses alımından dolayı farklı kulvarlarda olduklarından diğer kulaklıklar ile karşılaştırma yapamayacağım.

Oyuncu kulaklığı olduğuna göre oyun performansı bizim için en önemli unsur. Kulaklığın hoparlör kalitesi gerçekten çok iyi seviyede. Hem normal oyunlarda güzel bir deneyim sunuyor hem de CS:GO gibi rekabetçi oyunlarda çevresel ses farkı oluyor. 7.1 teknolojisi olmamasına rağmen MG1 bir CS:GO oyuncusu olarak CS:GO deneyiminin gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. 7.1 olmama sebebi ise maliyet. Bildiğiniz gibi alınabilir seviyedeki en uygun 7.1 oyuncu kulaklıkları 400 küsür liradan başlıyor. Bu bağlamda kendi fiyatına göre gayet iyi iş çıkarıyor. Müzik performansına da değinecek olursak Bass FX teknolojisi gerçekten harika bir özellik. Kulaklığımız 118 dB civarında ses seviyesine sahip ve gerçekten muhteşem bir müzik deneyimi sunuyor.

o.JPG


Kutu normal kutu. Mıknatıslı pencere kullanılmış. Mağazadan alıyorsanız ürünü almadan önce görebilirsiniz.

IMG_0199.JPG


IMG_0200.JPG



Kulaklığımız kaslı bir yapıya sahip. Genel görünümü de şahsen hoşuma gitti.

3.JPG
4.JPG
5.JPG


3.5mm bağlantıyla kullanılan kulaklığın yanında aynı zamanda bir de dönüştürücü geliyor. Bu dönüştürücü sayesinde eski sistemlerde ayrı bulunan mikrofon ve kulaklık bağlantılarıyla kulaklığınızı kullanmanız mümkün. Kulaklığın üzerindeki bağlantı ise tek başına hem mikrofon hem de hoparlör bağlantısı sağlıyor.

6.JPG


Kablo üzerinde bir adet ses ve mikrofon kontrolcüsü bulunuyor. Mikrofonu tek bir tuşla kapatıp açabilirken ses kontrolcüsü Windows'tan bağımsız çalışıyor. Bu da ufak bir detay ama hoş bir özellik.

7.JPG


Kulaklığın üzerinde iyileştirilmiş olan Omnidirectional yani çok yönlü bir mikrofon bulunuyor. Bu mikrofon diğer oyuncu kulaklıklarına nazaran daha kaliteli ses kaydediyor olsa bile çok yönlü olması sebebiyle dışarıdan gelen seslere çok açık oluyor. Zaten mikrofonu için bir kulaklık almak neredeyse hiç yapılan bir şey değil ancak gürültülü ortamlarda kullanılacaksa karşı taraf bundan etkilenecektir. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

IMG_0196.JPG


Kulaklık hem Android hem de iOS cihazlar ile uyumlu.

IMG_0201.JPG


Alüminyum gövde birçok yerde kendini gösteriyor.

10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG


Oval kenarlı sekizgen yapı rahat olmuş. Yeni nesil birçok kulaklıkta alttan hava alması için alttan boşluk bırakılırdı ve şahsi fikrim hiç rahat değildi. Ancak bu kulaklıkta kulaklar tamamen kapatılıyor. Ayrıca kulak pedleri deri gibi bir malzemeden üretilmiş. Uzun süreli kullanımda sıcak havalarda terleme yapabilir. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

14.JPG


Kafa bandı ise yumuşak bir yapıya sahip ve kafa yapısının şeklini alıyor. Herhangi bir ayarlama ihtiyacı bulunmuyor. Gayet rahat olduğunu söyleyebilirim. Bir kez taktıktan sonra bunu hissetmiyorsunuz.

IMG_0195.JPG


Finalde elimizde kaslı ve ağır bir kulaklık var. Diğer kulaklıklara nazaran biraz daha ağır bir yapısı var. Çok ağır diyemeyiz ancak alışana kadar veya uzun süreli kullanımda ağırlık hissedebilirsiniz.

s.JPG


Ürün fiyatı: 300 TL.

Sonuca gelirsek bu kulaklık gerçekten çok güzel ve evimden eksik etmeyeceğim bir kulaklık. Kullanıcı memnuniyeti yönünden karşılaştırdığım kulaklıklara göre daha iyi ve kesinlikle alınabilir. 300 TL fiyat bandındaki rakibi Arctis 3 olmasına rağmen 7.1 dışında MH530'un daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer düşünüyorsanız da öneririm. Teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan merhabalar, kulaklık bugün elime geçti ve ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
İlk olarak kulaklığın ses kalitesini gerçekten beğendim gerek oyun kalitesi gerekse müzik kalitesi beni tatmin etti. Fakat bu tabii ki kişisel bir olay ben kulak içi 50 TL'lik bir kulaklıktan geçiş yaptığım için bir anda seviye atladım. Onun dışında kulaklığın malzeme kalitesi de oldukça iyiydi.
Beğenmediğim yönleri ise biraz fazla ağır buldum ve bundan dolayı rahatsızlık hissettim.
Mikrofunu son seste iseniz sesi karşı tarafa yankı yapabiliyor.
Sonuç olarak kulaklığı gerçekten beğendim ve tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
@SideWinder neden sevmiyorsunuz Arctis serisini?
Şöyleki, ben normalde Void kullanıyorum. Tabii bundan önce Steelseries V2 ve V3 serilerini kullanmıştım.

İşin açıkçası, V2 ve V3'de çok dandik kablolar ve dandik mikrofonlar bulunuyordu. Sesi yalıtamaması da cabası. Tabii Prizm serisinde mikrofonu ve ses yalıtımı çözmüşlerdi. Ama kablo yine dandikti. Düğüm oluyordu.

Arctis 5'i kulağıma ilk taktığımda malzeme kalitesinde yol kat ettiklerini hissettim. Ses kalitesi ve yalıtımı çok güzel. Ama nedense ergonomi olarak beğenmedim.

RGB'si olsun, mikrofonu olsun başarılı. Ama rahat konusunda, bana göre değil. Ayrıca kablosu yine dandikmiş hissiyatı veriyor, V3 Prizm serisindeki gibi düğüm olma potansiyeli var.

Hani ben beğenmedim, ama önerilmes diyemem. Arctis 3'ü 300 TL bandında hep önerdik, alanlar da memnun oldu.

Arctis serisi, selefi olan Siberia serisine göre çok çok başarılı. Ama genel kılasmanda biraz daha iyi olabilirdi.
 
Egonomi olarak beğenmedin yani :)
Ben denediğim hiç bir kulaklıkt rahat edememiştim. Biraz huyluyum bu konuda.
Arctis 3 kullanmaya başladığımda ilk defa beni rahat eden kulaklığı buldum dedim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı