CM ML240L sıvı soğutucu kablo montajı

Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
121
CM ML240L sıvı soğutmaya sahibim. Bu sıvı soğutmanın işlevini yerine getirmediğini düşünmekteyim. Bunun sebebi ise Windows kullanırken bile 60-65 derecelerde çalışması. Bu sebepten ötürü pompa çalışmıyor büyük ihtimalle. Kablolamada hata yapmış olabilirim. Şimdi kablolama da şu şekilde. RGB bir sıvı soğutma. RGB kablolarını normal RGB_HEADER slotuna, fanları yine CPU_FAN sporuna taktım. Bunlarda bir sıkıntı olduğunu düşünmemekteyim lakin pompa kısmına geldiğimizde pompayı boş bulduğunuz bir slota takın gibi yazılar okumuştum ve CPU_FAN kısmına taktım. Pompayı taktığım yer yanlış mıdır? Anakart Asus TUF Z307+ ve AIO_POMP girişi var ek olarak da WATER_POMP girişi var. Ne yapmalıyım yanlış bir girişe mı takmışım yoksa sıvı soğutma ile mı alakalı yani tekniksel mı? Mesela bu sıvı soğutmadan önce aynısı vardı. Sıvı sızıntısı yaptığı için garanti kapsamında misli ile değişimi yapıldı. Eğer tekniksel bir problem olabileceğini yani kablolamada bir problem olmadığı kanaatindeyseniz ürünü incelemeye göndereceğim. Eğer kablolamada hata yapmışsın derseniz doğrusunu belirtiniz.
Not: Pompanın ve fanların RGB LED'leri yanıyor. BIOS'ta fanların ikisi de görünüyor lakin pompa görünmüyor. Ve bilgisayar açılışında su akma sesi geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Asım Demir

Technopat
Katılım
26 Ağustos 2013
Mesajlar
24.848
Makaleler
103
Çözümler
1.093
Yer
İzmir
Pompayı AIO_POMP soketine takıp deneyin. Ayrıca devrini yüksek tutun.
 
Yukarı