CM Seidon 120V İşlemci 95 dereceyi görüyor

darksider

Hectopat
i5 8400 işlemcili masaüstü sistemime internetten 2. el Cooler Master Seidon 120V Plus sıvı soğutucuyu çok uygun fiyata satın aldım. Daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadığım için yaşadığım sorun normal midir bilmiyorum ama, bilgisayarı ilk açıp oyuna girdiğimde işlemci sıcaklığı hemen 95 derecelere kadar çıkıyor ve fanlar çok sesli çalışıyor. Sonra oyundan çıkıyorum birkaç dakika bekleyip yeniden oyuna girdiğimde saatlerce oynasam bile 60 derece üstüne çıkmıyor, aynı zamanda fan sesi de normal. BIOS'tan fan kalibrasyonu yaptım, ayrıca montajda da hata yaptığımı düşünmüyorum çünkü herşey normale döndüğünde saatlerce sorun yok. Yeni aldığım işlemcimin 95 dereceye çıkartarak ömrünü kısaltmak istemiyorum, sorunuma yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence pompada sorun var, pompa tekliyor olabilir, mesela dakikada 3000 devir çalışması gerekiyorken, 800-1000 devir çalışıyor olabilir. Bence pompa arızası var.

Pompanın kablosunu cpu fan soketine tak egzos fanın kablosunu da sys fan soketine tak bir de böyle dene. Çünkü benim sistemde öyle bir sorun yok. Kolay gelsin.

Pompanın kablosunu cpu fan soketine tak egzos fanın kablosunu da sys fan soketine tak bir de böyle dene. Çünkü benim sistemde öyle bir sorun yok. Kolay gelsin.
Dediğiniz şekilde kullanıyorum 3 aydır. 3 ayda 3 4 kere daha bu sorun başıma geldi. Bilgisayarı kıpırdattığımda, yada uzun süre açmadığımda aynı sorunun tekrarladığını farkettim. Eski bir model acaba içindeki suyu azalmış olabilirmi, bunları servise göndersek bakımları falan oluyormu

Dediğiniz şekilde kullanıyorum 3 aydır. 3 ayda 3 4 kere daha bu sorun başıma geldi. Bilgisayarı kıpırdattığımda, yada uzun süre açmadığımda aynı sorunun tekrarladığını farkettim. Eski bir model acaba içindeki suyu azalmış olabilirmi, bunları servise göndersek bakımları falan oluyormu
Sorunsuz bir şekilde pompayı oturttunuz tam işlemcinin üzerine anakartın altındaki ayağı intel için veya amd için çevirdiniz mi belki doğru yapmadıysanız işlemcinin üzerine pompa tam oturmadıysa o derecelere çıkması normal oluyor. Siz yinede bir kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı