Çocuklar Açlıktan Ölürken Uzaya Araç Göndermek

Birilerinin açlıktan ve yokluktan ölmesi, tabii ki bilimin ve teknolojinin ilerlemesini durdurmamalı.
Altina imzami atarim.

Açlık konusuna gelirsek dünyada bir adaletsizlik olduğu elbette aşikâr. Dünyadaki 26 milyarderin geliri dünyadaki diğer insanlarin gelirinin %50'sine eşit.

Dünyadaki milyarderler ve dünyadaki zengin ülkelerde tüm insanları doyuracak kadar para var isterlerse açlık sorunlarini ortadan kaldirirlar. Ancak ne yazık ki ne bu ülkeler ne de bu milyarderler bunu yapmiyorlar aç gözlülük, paraya doymama, hep daha fazla paraya sahip olma egoları yüzünden dünyadaki açlık bu noktalarda.

Şahsın söylediği söze bakin hele insanları doyuramayan bilim ve teknolojiye aklinca küfür ediyor. Bilim ve teknolojinin işi insanlari doyurmak değildir, bilim ve teknolojiyi bu işlere alet etmekte bir o kadar saçmadır, akla zarar bir açıklamadır.

Insanlık uzaya açılmak zorundadir, bu bir zorunluluktur. Gezegenimizi yaşanamaz hale getirdik maalesef, ozon tabakasini deldik, ozon tabakasinin delinmesi dünyadaki yaşamı doğrudan etkileyen bir unsurdur. Bu delinme artik ciddi boyutlarda bu delinme daha da artarsa cilt kanseri dünyanın başına bela olur. Gezegenimizin kıymetini bilmiyoruz, doğal kaynaklarini tüketiyoruz, havayi ve çevreyi kirletiyoruz, kendi evimizi yaşanamaz hale getiriyoruz.

Bu dünya tüm insanlar için yeterli bir mabet. Insanlik doymuyor, evinin kıymetini bilmiyor, koskoca evrende şansimiz yaver gitti bu gezegende yaşam kapımızı çaldı buna rağmen yegane evimiz dünyamiza sahip çıkmıyoruz, onu öldürüyoruz, insanları öldürüyoruz, hayvanlari öldürüyoruz, doğamızı öldürüyoruz.

Kimse boş yere uzaya açılmıyor. Eğer ki insanlik uzaya açılmazsa, kendine yeni yerler, yeni gezegenlerde üs kurmazsa neslimiz tükenecek. Neslimizi kendimizde sonlandirabiliriz, kendimiz sonlandirmasakta dünyanın kendi dinamikleri eninde sonunda gezegeni cehenneme çevirecek. Dünya üzerindeki volkanlar eninde sonunda patlayacak bu dünyanın sonunu getirecek. Aynı şekilde küresel ısınma ve nükleer silahlarda gezegeni cehenneme çevirecek diğer faktörler.

@Orantı Son örneğin dışında katılıyorum. Eğer sen işverensen ve işçiye gerçekten hakkını veriyorsan istediğin kadar övün, gururlan. Mesela işçiye mesai yaptırıp, mesai parasını zamanında oduyorsan, izin günlerini veriyorsan, parasını sarkıtmiyorsan, işçinin güvenliğini sağlıyorsan vs.

Ama bunları yapmayıp, ben insanlara istihdam sağlıyorum diyen köpekler ayrı. Sen istihdam degil, köle arıyorsun kendine. Mesleği olmayan çoğu kisi de boyun egmek zorunda kaliyor çünkü ülkedeki işsizlik belli.
Vermediği için diyorum zaten adam insanları sömürerek bu yere geliyor. Mesela 10 birim mal elde etti en az 6 birim mal vermesi lazım sömürmüş olmamak için ama en fazla 4 birim mal veriyor ondan dolayı dedim zaten.
Yoksa işçilere hakkını veren (ki Türkiye'de var mı bilmiyorum devlet bile sömürüyor) kimseye laf etmiyorum o kapitalizm olmuyor zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı