Çocuklar Açlıktan Ölürken Uzaya Araç Göndermek

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Başlığı Ekşi'de gördüm ve birkaç yorumla birlikte paylaşmak istedim.

Kendi fikrimi söyleyeyim. Birilerinin açlıktan ve yokluktan ölmesi, tabii ki bilimin ve teknolojinin ilerlemesini durdurmamalı. Doğanın kanununda bile zayıfların öldüğü, güçlülerin yüceldiği bir düzen vardır. Birilerinin hayatta kalabilmesi için birilerinin sürekli ölmesi gerekir.

Fakat evrensel olarak bu kadar kapitalizmin dibini yaşamayı savunmuyorum. Dünyanın hangi güçlü ülkesine bakarsanız bakın, sömürgeci devletlerdir. Onların halklarının refah seviyede yaşamalarının sebebi kendilerinden kilometrelerce uzaktaki ülkeleri, devletlerinin sömürmesidir.

En iyi örnekler için bkz: ABD, Fransa, İngiltere.

Bu insanların bunları yaşamasının sebebi de sömürgeci devletler. Bunu en iyi biz anlamalıyız çünkü çok değil ortalama 100 sene önce bizim atalarımız da (oyun çağındaki çocuklar, nineler, kadınlar ve daha birçoğu) bu ülkelerden birine dönüşmememiz için son kanına kadar savaştı. Başarılı olamasalardı bugün o Afrika ülkelerini bile kıskanabilirdik.

Screenshot_13.png Screenshot_12.png

Karşı cevap gelmiş:

Screenshot_14.png

Son düzenleme:
Bazen insanlar benden bile daha fazla bos yapiyor. Eger yeterli kosullari saglayamiyorsan cocuk yapmayacaksin. Hormonlarini kendine sakla azicik. Ayrica gereksiz insan populasyonu yaratip daha sonra cocuga bakamayinca da devleti kotulerler "DoVleT biZe bOgMiR"...

Bütün ülkeler tüm odağını sadece açlık sorununa yöneltip bütün bütçesini buna ayırıp başka hiçbir şey yapmasa bile bu sorunu çözmek hem çok vakit alır hem de ülkeler çok büyük ekonomik kayıplara uğrar ve tahmin edilemeyen bambaşka sorunlar ortaya çıkar.
Açları doyurmak ancak ve ancak yemek israf etmemekle mümkün olabilir. İsrafın önüne geçilebilirse ve israf edilen yemekler değelendirilerek açlık sorunları çözülmeye çalışılırsa ancak o zaman geçerli ve mantıklı bir çözüm olur.

Bu insanların bunları yaşamasının sebebi de sömürgeci devletler.

Afrika'nın aç olmasının sebebi sömürgecilikse, bunu çözmenin yolu bilimden kısmak yerine sömürgeciliği bitirmektir desem? Cevabı çok mu basit ben mi bir şeyi kaçırıyorum, şüpheye düşmedim değil.

Bilimden kısmak yerine sömürgeciliği bitirmektir desem?
Her petrol olan yerin yanına yerleşen ABD ve benzer ülkeler sence bunu yapar mı? Bugün ki güçlü konumlarını, sömürmelerine borçlular, bırakmaları kendilerine zarar verir sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı