Çöple oynasam daha çok keyif verir dediğiniz oyunlar

Yaratıcısından bahsediyorum. Geçenlerde Enis Kirazoğlu bir videosunda Souls türünü örnek alan oyunlara giydirmişti saçma sapan şekilde. Fakat bu türü örnek alarak çıkan oyunları kötülerken yaratıcısı olan oyunlara da giydirdiğinin farkında değildi. Elden Ring'e hayatımda oynadığım en iyi oyun diyor ama aynı mantıkta fakat aynı bütçe ile geliştirilmemesine rağmen Mortal Shell kötülüyordu. Mortal Shell'de benzer bütçeyle geliştirilse aynı Elden Ring kalitesinde olurdu keza bu oyun grafik olarak çok daha iyidir Elden Ring'ten çünkü Elden Ring 2016'dan kalma motoru kullanıyor.
Mortal Shell oynamadığım için konuşamıyorum maalesef. Elden Ring zaten 60FPS kilidi yüzünden bile çoğu insanın gözünden düşen bir oyun. Dark Souls 2'yi yarım bırakacak kadar sevmemiştim. 1.oyun meh idi. Bloodborne bence seride ünü hak eden tek oyun.
 
Mortal Shell oynamadığım için konuşamıyorum maalesef. Elden Ring zaten 60FPS kilidi yüzünden bile çoğu insanın gözünden düşen bir oyun. Dark Souls 2'yi yarım bırakacak kadar sevmemiştim. 1.oyun meh idi. Bloodborne bence seride ünü hak eden tek oyun.

Elden Ring zaten Bloodborne'un grafik motorunu kullanıyor. Elden Ring çıkartacaklarına Bloodborne PC getirseler daha çok saygımı kazanırlardı ama ne yaptılar oyunun ismimi değiştirip Dark Souls 4 denebilecek yandan yemiş bir oyun çıkarttılar. Fakat iyi reklam yaptılar. Game of Thrones hayranlarıyla popülerliğini arttırdılar yok George Martin'e yazdırdık bilmem ne dediler açıp oyunu oynadım 30-40 saat kadar bildiğin aynı tas aynı hamam. Ortada George Martin'ne yazdırılacak bir şey yok halbuki. Elden Ring'te diğer J-RPG ve souls oyunları gibi saçma sapan bir evrene sahip.
 
Elden Ring zaten Bloodborne'un grafik motorunu kullanıyor. Elden Ring çıkartacaklarına Bloodborne PC getirseler daha çok saygımı kazanırlardı ama ne yaptılar oyunun ismimi değiştirip Dark Souls 4 denebilecek yandan yemiş bir oyun çıkarttılar. Fakat iyi reklam yaptılar. Game of Thrones hayranlarıyla popülerliğini arttırdılar yok george Martin'e yazdırdık bilmem ne dediler açıp oyunu oynadım 30-40 saat kadar bildiğin aynı tas aynı hamam. Ortada george martin'ne yazdırılacak bir şey yok halbuki. Elden Ring'te diğer J-RPG ve souls oyunları gibi saçma sapan bir evrene sahip.
Vallaha hocam dediklerinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bu hisleri AC serisi ve Last of Us oynarken bende yaşamıştım. Bu kadar övülecek ve sevilecek neyi var ki diye. Şu George Martin getirdik olayını bende saçma bulmuştum. Bu oyunlar hikâye sunmuyorki iyi bir yazar gereksin.
 
Vallaha hocam dediklerinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bu hisleri AC serisi ve Last of Us oynarken bende yaşamıştım. Bu kadar övülecek ve sevilecek neyi var ki diye. Şu george Mart'in getirdik olayını bende saçma bulmuştum. Bu oyunlar hikâye sunmuyor ki iyi bir yazar gereksin.

Yani zaten öyle bir çelişki var ki anlamak mümkün değil yapımcılarını. Arkadaş sizin oyunlarınız hiçbir zaman hikaye odaklı değildi bir hikaye vardı lore vardı tamam ama hep arka planda işliyordu çok meraklısı çıkarsa wiki sayfalarından olsun oyundan olsun zar zor bir şeyler öğreniyordu hikaye hakkında. Adamlar çıkıyor George Mart'in getirdik yazdırdık diyorlar sonra hadsizlik yaparak adamın yazdıkları üzerinde değişiklik yapıp yine o çarpık saçma sapan zihinlerinde ki karanlık şeyleri oyuna ekliyorlar. Hikaye anlatan bir oyun olmayacağı için isterse mezarından kalkıp Tolkien'e yazdırsınlar bu türün oyunlarından iyi bir hikaye kurgusu çıkartamazlar çünkü oyunların odakları sadece boss kesmekten ibaret.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı