Arkadaşlar ben temel matematikteyim yeni yeni öğreniyorum fakat bazı soruları çözemiyorum çözümünü izlesem bile mantığı anlayamıyorum ne yapmam gerekli? Moralimi aşırı derecede bozuyor bu durum. Üstelik çok vakit kaybettiriyor.
Ne yapmalıyım?
Her sorunun çözümüne bakmayarak, sorunun üzerinde gerekirse 5-10 dakika düşünerek bu durumu zamanla atlatabilirsin, soruyu okuyup çözemeyip diğer soruya geçmek hiç doğru değil. Kalem oynatmayı sakın ihmal etme, matematikte soruyu çözdüren önemli şeylerden birisi kalem kağıttır. Sorudaki rakamları kağıda dökerek zihnin ve elin arasında bir bağlantı kurulmasını sağla. Zor sandığın soruları bile bir süre sonra kalemle matematik diline döktüğün için soruların çözülme mantığını hatırlamaya başlayacaksın.
O tür soruları kes bir yerde biriktir ve 1 hafta sonra tekrar bak.Arkadaşlar ben temel matematikteyim yeni yeni öğreniyorum fakat bazı soruları çözemiyorum çözümünü izlesem bile mantığı anlayamıyorum ne yapmam gerekli? Moralimi aşırı derecede bozuyor bu durum. Üstelik çok vakit kaybettiriyor.Ne yapmalıyım?
Pes etmelisin.
Nasipte yokmuş deyip kendini avutabilirsin.![]()
Endişeler sadece düşünceden ibarettir, bir şeyin zamanı gelmeden onun için endişelenmek çözüme fayda sağlamaz. Sınav günü çalıştığın kadar performans gösterebilirsin. Ne ektiysen onu biçersin daha doğrusu.Peki sınavda olduğumuzu düşünürsek?
Bilen bir tanıdığınıza çözdürebilirsiniz. Onun dışında çözemediğiniz sorular illaki olacak. Temel kavramlarda da problem yaşanması demek temel eksikliği olduğunu gösteriyor maalesef. Zaman kaybettirmesi ve çözemediğiniz sorular olması doğal dolayısıyla. Kaldı ki temeli olanların bile çözemediği sorular olabiliyor.