Çözüldü Bilgisayar Yeniden Başlatılınca ASUS logosunda Donuyor

  • Konuyu başlatan Berke Geyik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 37B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B

Berke Geyik

Ziyaretçi
Arkadaşlar bilgisayarımı ne zaman yeniden başlat desem açılışta ASUS logosunda donuyor. Bilgisayarımı düğmeden yeniden başlatıyorum ve ASUS logosu gelmeden direk Windows 8'in açılış logosu geliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? BIOS güncellersem sorun çözülür mü? Anakartım imzamda yazıyor.

M5A97 EVO R2.0 - Motherboards - ASUS
 
Deneyip geri geleceğim.

- - - Güncellendi - - -

BIOS'u güncelledim fakat şimdi de bilgisayarı yeniden başlattığım zaman direk Windows 8 logosuyla açılıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman ASUS logosunda donuyor. Düğmeye basıp yeniden başlatınca Windows 8 logosuyla başlıyor.

- - - Güncellendi - - -

Yardım eden yok mu?
 
Bios'a girip exit menüsünden Optimze Default Setting Tıklayın, Sonra Boot menüsünden Full screen Logo yazanı Disable yapın, Option rom message Forge bios yapın ve Save Changes & Reset Tıklayın.
Murat hepsini söyledim özelden. Denedi olmamış :D Format atacağım zaten dedi belki düzelir diye. Sanmıyorum ama bakalım :)
 
Murat hepsini söyledim özelden. Denedi olmamış :D Format atacağım zaten dedi belki düzelir diye. Sanmıyorum ama bakalım :)
Formatla küçük bir ihtimal düzelebilir, Asus yazılımlarından kaynaklı olabilir belki. Tahminim Yanlış biosu güncelledi :)
 
Yanlış BIOS güncelleyecek kadar deneyimsiz değilim. Ayrıca sorunu kasa içinde çözdüm. Format attıktan sonra kasamı açıp anakartı biraz kurcaladıktan sonra sorunu çözdüm.
 
Sorun tekrar olmaya başladı. Bilgisayar açılışta tekrar ASUS logosunda donuyor sonra düğmeden yeniden başlatınca ASUS ologosu gelmeden Windows 8'in açılış logosu geliyor.

- - - Güncellendi - - -

Air 2315 Kablosuz Modem var. Onu çıkarttığım zaman bilgisayar mavi ekran verdi. Bilgisayarı birkaç kez açıp kapadığımda ASUS logosu gelmeden direk Windows 8'in açıloş logosu geldi. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

- - - Güncellendi - - -

Tekrar Air 2315 Kablosuz Modem'i bilgisayardan çıkarıyorum mavi ekran veriyor ve bu sefer bilgisayarı açtığım zaman veya yeniden başlattığım zaman ASUS logosunda donuyor. BIOS menüsüne de giremiyorum. Ayrıca bilgisayar ilk açılışta klavyeyi algılamıyor ve BIOS'a giremiyorum. Fakat Windows açılırken klavye çalışıyor.

- - - Güncellendi - - -

Bilgisayardan klavyeyi çıkartıp bilgisayarı açınca ASUS logosundan Windows 8'in açılış ekranı geliyor ve sorunsuz bir biçimde açılıyor bilgisayar fakat. Klavyeyi taktığım zaman sorun yine devam ediyor. A4TECH klavyeyle deniyorum sorun aynı Logitech'le deniyorum sorun yine aynı :/ Klavye ve Kablosuz modemi çıkarttığım zaman sorun olmuyor. Geri takıp açınca sorun devam ediyor.

- - - Güncellendi - - -

Ram'in yerini değiştirdim anakartı kontrol ettim. Şimdi ASUS logosu geliyor fakat BIOS'a giremiyorum. Klavyeyi algılamıyor açılışta nasıl düzeltebilirim bunu arkadaşlar?

- - - Güncellendi - - -

ÇÖZÜLDÜ:

CMOS'u sıfırladım ve şu an için herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Artık ASUS logosu açılışta donmuyor ve BIOS'a giriş yapabiliyorum. Ayrıca bilgisayar açıldıktan sonra ASUS logosundan sonra Windows 8'in açılış logosu sorunsuz bir şekilde gelmektedir. İnşallah ilerleyen zamanlarda tekrar olmaz bu olay.

Ayrıca BIOS ayarlarından Windows 8 için BIOS Boot Ayarlamalarını şu şekilde yaptım:

Boot menüsüne girip sadece PS2/2 Keyboard and Mouse Support seçeneğini devre dışı bıraktım [Disabled] . Çünkü bilgisayar açılırken klavyenin çalışmamasını göz önünde bulundurarak alakalı olabileceği yönüne vardım. Ayarları yaptıktan sonra F10'a basıp ayarları kaydedip çıktım. Bilgisayar sorunsuz bir şekilde açıldı. Umarım bu sorun tekrar etmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı