Çözüldü Bilgisayarın içindeki ses

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

NeverBackDown

Kilopat
Katılım
11 Şubat 2013
Mesajlar
35
Beyler ben toplama pc yaptırdım ilk 2 ay sıkıntı yoktu ama ondan sonra kasadan gurrrrrrrrrr diye bi ses gelmeye başladı(10-15saniye sürüyor) arada yapıyor sesi bazen PC boştayken bazen oyun oynarken. Ben sesin Harddiskden geldiğini düşünüyorum başka neyden gelebilir ki.. PC'de ses geldiği zaman donma, kitlenme vb. sorun yok ilk aldığım günki gibi ama bu ses de neyin nesi ? Araştırdım nette biraz harddiskinden ses geldiğini gözlemleyen kullanıcıların harddiski en fazla 2 ay içinde bozulmuş.

Vatandaki PC toplama bölümündeki abi ile konuştum onunda harddiski bozulmuş servise yollamış 25 gün içerisinde geri dönmüş sizce ne yapmalıyım ? Kablolar fana takılıyordur diyen olabilir kablolar çok derli toplu, sıkıntı olacağını sanmıyorum.. Ayrıca sesin PSU'dan gelme ihtimali nedir ?

NOT: Batman : Arkham City oynayayım dedim ses sürekli gelmeye başladı 5kda bir ama peformansta yine bi sıkıntı yoktu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU fanından olabilir. O sesi duyduğunda kulağına yaklaştırmak en iyi çözüm. Ben PC'yi temizlerken kasayı ters çevirmiştim bir ara, fan biraz kaymış mıdır nedir "cızzzzz" diye bir temas sesi geliyordu, dinleye dinleye buldum; söktüm, düzelttim, taktım. Sorun yok.
 
İşlemci fanınız stok mu? stok değilse modeli nedir. PSU'dan gelme ihtimalide var ancak sesin kaynağına yaklaşırsanız kasayı açıp daha çözüme yaklaşmış olursunuz. Harici ekran kartı var ise Ekran kartını çıkartıp O/B ile çalıştırın baaklım ses gelecek mi?.
 
Bütün bilgiler imzamda mevcut arkadaşlar.

- - - Güncellendi - - -

Ses çıktığı zaman kulağımı götürdüm ama anlayamıyorum arkadaş çok zor bi iş :D
 
Bütün bilgiler imzamda mevcut arkadaşlar.

- - - Güncellendi - - -

Ses çıktığı zaman kulağımı götürdüm ama anlayamıyorum arkadaş çok zor bi iş :D
Sisteminizin imzanızda ki olduğunu belirtmeli idiniz. Ekran kartını söküp O/B olarak denediniz mi?
 
Elinle fanları durdur, böylece sesin hangi fandan geldiğini anlarsın.

Ses sürekli olmuyor günde 1 ya da 2 defa bu yüzden o sırada fanları durduramam..

- - - Güncellendi - - -

Vatanda'ki abi eğer Harddisk'in Black serisindense arada ses çıkartabilir demişdi black serisi HDD ses çıkarıyor mu gerçekten ?

- - - Güncellendi - - -

Sisteminizin imzanızda ki olduğunu belirtmeli idiniz. Ekran kartını söküp O/B olarak denediniz mi?

Ekran kartından olacağını sanmıyorum.. Hem fanlar guuurrrrr diye bi ses çıkartırmı ki ? Sadece bir yere sürter cızz bi ses çıkartır diye biliyorum.
 
Buradaki kimse tam olarak şuradan geliyor diyemez. Belki HDD titretiyor, belki anakartın vidalarını eksik taktın ve titreşim yaratıyor.
Yakından bakmak gerek. Fanlardan gelmiyor ise titreşimden ötürü oluyor olabilir.
 
Montajı ben yapmadım Vatan'da yaptılar ama vidaları baştan kontrol edeceğim tozları temizleyip dağınık bütün kabloları toplayacağım bakalım halen sesi yapacak mı.Ayrıca ses günde 1-2 gelirken Batman Arkham City oynamaya başladığım 5-10dk'da bir yapmaya başlaması biraz garip değil mi ? Bu yüzden fanlardan olamaz diyorum.

Bütün herkese yardımları için teşekkür ediyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı