Çözüldü Counter-Strike 1.6 Sxe Sorunu Windows 8

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ozan

Hectopat
Katılım
31 Mart 2013
Mesajlar
181
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Finans
Arkadaşlar Merhabalar, iyi akşamlar. Windows 8 kullanmaya başlayalı 4 ay kadar oldu. Öncesinde Xp kullanıcısıydım. Severek Counter oynardım. Geçenlerde aklıma esti, bir nostalji yapayım dedim. Gerekli her şeyi kurdum, herhangi bir sıkıntı yok. Güncellemeler derseniz fevkalade. Neyse, oyunu açıp bir server seçip girdiğimde, 5 saniye içinde atılıyorum ve bana Sxe'nin çalışmadığına dair bir hata geliyor (Sxe'yi görmüyor, ama arka planda çalışıyor). Yönetici olarak çalıştırıyorum, olmuyor. Uyumluluk ayarları kapsamında Windows 7 ve Xp ayarlarında çalıştırıyorum. Yine olmuyor. Bu sorunu bir çok Windows 8 kullanıcısı yaşıyor. Şunu da belirteyim: Uyumluluk modunda çalıştırınca Steam ve Sxe için uyumsuz program algılandı uyarısında bulunuyor. Steam üzerinden orijinal Counter kullanıyorum, Windows 8 orjinaldir. Veri Yürütme Engellemesi kısmından da gerekli ayarları yapmaya çalıştım. Steam programını kapatmıyor. Sanırım Counter, Windows 8'de çalışmıyor ama, çıkmadık candan umut kesilmez. Technopat sever dostlarıma da bir danışayım istedim karalar bağlamadan önce. Yardımlarınızı bekliyorum. Driver güncel mi ? vs gibi soruları sormazsanız sevinirim. Anlatmam gereken her şeyi anlattığımı düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Bak işte :( Arkadaşım bunu yapmayın. Orada koca koca yazdım, "Steam üzerinden orijinal Counter kullanıyorum" diye. Okumadan mı cevap verdiniz ne yaptınız. 9 doları da verelim bir zahmet. Bu kadar torrent sömürücüsü olmayalım.
 
Orasını artık Valve'ye soracaksınız :) Sxe isteyen serverlara bağlanabilmek için, Sxe mecburi. Yoksa siz hala, Steam kullanıcılarının Sxe açmasına gerek olmadan, her yere bağlanabildiğini zannedenlerden misiniz ? :) 3 yıllık Steam kullanıcısıyım. Counter'da turnuvalarda bile Sxe açılması zorunluydu. Öyle bir durum yok. Artık sorunu çözücü nitelikte cevap verebilecek bir vatandaş yok mu ?
 
Sxe'yi uyumluluk modunda 'windowa 98" dener misin ?

Edit: Hacı bir de eğer sxenin yanında eac falan açıyosan açmadan dene. Bende windows yükledim ama benim eski makineyi daha da yavaşlattı sanki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sxe son sürüm, Windows 98 de denedim olmuyor. Sanırım bu sorun çözülemeyecek. Bilgisayarımın pek fazla kasma yapmadığı bir counter oynamak istedim, o da hikaye oldu :) Source oynayınca sürekli donuyor. İnanılmaz düşük fps vs.
 
Son sürüm derken tam sürüm numarası nedir? Bir de OpenGL ya da DX denediniz mi? Bazı Exe dosyalarına Yönetici ayrıcalığı verilerek sorun çözülebilir.

CS 1.6 orijinal ve SXE Windows 8 altında çalışmıyor diyorsunuz dimi. Bağlandığınız sunucuyu söyleyin, test edeceğiz.
 
Fark etmez ki Burak bey, hiçbir Sxe açılması zorunlu olan server'a giremiyorum. Okumuyoruz Sxe'yi. Ne yaptıysam olmadı. Delirdim desem yeridir. Yok mudur bir çözümü. Windows 8'de 1997 yılına ait oyunlar bile açılırken, neden bu programı görmüyor anlamıyorum. Gerçekten sinir bozucu.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı