[Çözüldü] Ekran Kartı Aldım, Görüntü Gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sertac Kaya

Hectopat
Katılım
13 Haziran 2013
Mesajlar
1
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Anakartım Asus P5VD2-VM SE. Yeni aldığım ekran kartı ise Asus hd 7750 .

Şimdi sorunumu anlatıyorum . Arkadaşlar ekran kartını taktığımda görüntü gelmiyor . Her şeyi denedim olmadı . Sorun anakartta diye düşünüyorum yardımcı olur musunuz ?

Önce Sapphire HD 7770 GHz Edition aldım. Bilgisayarıma bağladım ve herhangi bir görüntü alamadım. Daha sonra farklı bir bilgisayarda denedim onda da görüntü alamadım. Aynı zamanda 450 Watt power ile denedim. Daha sonra aynı kartı bozuk olduğu gerekçesiyle değiştirdim.

Ama eve gelip bilgisayarıma taktığımda gene aynı sorun oldu. Bilgisayarım 300 Watt Power'a sahip ve 6 Pin güç girişi yok. Bu yüzden çeviriciyle denedim. Fakat değiştirdiğim yeni kartım da yukarıda belirttiğim sorunlardan ötürü bozuldu.

Daha sonra sorunun Power'un Molex'ini çeviriciyle dönüştürdüğüm 6 Pin'den kaynaklandığını düşünüp, kartımı HD 7750 ile değiştirttim. Markası Asus. Ekstra güç girişi gerektirmiyor. Fakat bu ekran kartı da benim bilgisayarda görüntü vermedi. Ancak diğer bilgisayarda görüntü verdi.

Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ve konu hakkında yardımlaraınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Kaan Arslan

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2012
Mesajlar
2.903
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
867
Yer
Çankaya, Ankara
Kendisi arkadaşım olur, bana söylediğine göre eski kartıyla bilgisayarı açılıyor. OnBoard kartı ile de açılıyor sistem. Aynı zamanda kartı 9500 GT.
 
M

Mustafa Soylu

Ziyaretçi
300 Watt güç kaynağın var ise normal 450 ve üstü güç kaynağı lazım gene olmuyor ise kartta bir problem vardır.
 

BilgisayarKurdu

Technopat
Katkıda Bulunan
Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
19.049
En iyi cevaplar
32
Beğeniler
22.164
Yer
İstanbul/Üsküdar
Canım bu şekilde olayı çözemezsin.

Gideceksin bir bilgisayarcıya, teker teker deneyecek başka parçalar ile.
Burada söylenenlerin sana bir yararı olmayacaktır. Bakmadan, görmeden sorunu bulamazsın.
Belkide ufak bir hatandan dolayı yaşıyorsun bu sorunu ? Kim bilir ? Dediğim gibi bir serviste sorunlu donanımı bulman gerek.
 

mevsres

Megapat
Katılım
16 Mart 2012
Mesajlar
7.019
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2.569
Kimse de demiyor ki eski Driver'ları sildin mi? :D
 

Kaan Arslan

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2012
Mesajlar
2.903
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
867
Yer
Çankaya, Ankara
Eski sürücülerle bir alakası yok, zira sistem Boot etmeden önce de herhangi bir görüntü gelmiyor monitöre. Yani sorun işletim sistemi başladıktan sonra meydana gelmiyor. Sistem Boot etmeden önce de herhangi bir görüntü yok arkadaşta.
 

mevsres

Megapat
Katılım
16 Mart 2012
Mesajlar
7.019
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2.569
Acaba BIOS ile alakalı bir durum olabilir mi? Hani On Board ekran kartını devreye sokmak için, veya harici kartı devreye sokmak için bir ayarlama yaparız ya.
 

Kaan Arslan

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2012
Mesajlar
2.903
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
867
Yer
Çankaya, Ankara
Evet ben de düşündüm, arkadaş bilgisayarcıya götürdüğünde OnBoard'u kapatıp denemiş bakkal BIOS'tan. Ama değişen bir şey olmamış. Açıkçası ben bilgisayarı dahi görmedim. Uzaktan konuşuyorum. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yukarı