Çözüldü Failed to open the extension pack tarball

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bybordo

Hectopat
Katılım
20 Ağustos 2013
Mesajlar
7
VirtualBox'a Mac OS X Kurulumu | Technopat

Bu linkteki anlatımı takip ederek kurmaya çalışıyorum fakat Virtual box için extension paketini birtürlü kuramadım. win8 64 bit kullanıyorum. Aldığım hata şu:

Failed to install the Extension Pack C:/Users/Bilâl MALKOÇ/Desktop/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.2.16-86992.vbox-extpack.
The installer failed with exit code 1: VBoxExtPackHelperApp.exe: error: Failed to open the extension pack tarball: VERR_PATH_NOT_FOUND ('C:/Users/Bilâl MALKOÇ/Desktop/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.2.16-86992.vbox-extpack')
rcExit=1.
Result Code:E_FAIL (0x80004005)
Component:ExtPackManager
Interface:IExtPackManager {3295e6ce-b051-47b2-9514-2c588bfe7554}

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
O zaman Youtubede farklı vmware-virtualbox kurulumları var onlara bi göz gezdir... Sana kimse öğretmedi değil mi bilgisayarda kesinlikle kullanılmayacak karakterler ş-ğ-ı-ç-ö-ü bunlar sistemde administor yada kullanıcı adı olarak kullanılmaz... â bu da kullanılmaz.....
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıcı adını değiştir... Universal karakter kullan yani " ingilizcede kullanılan harfler kullan" içerisinde yukarıda yazdığım harfler kullanılmaz...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Haklı olabilirsiniz ama yabancı forumlarda araştırınca aynı hatayı alan baya bi kişi var. Hatayı anlayabildim ama anlattıkları çözümleri anlayamadım :) Neyse kullanıcı adımı değiştirerek deneyeyim bir de.
 
Forumdaki videoya bakarak extensions paket yüklediyseniz o da sorun çıkarabilir... Tamamen kurulumu kaldırın sadece virtualbox yükleyin.. Sade kurulum yapın..
 
Haklı olabilirsiniz ama yabancı forumlarda araştırınca aynı hatayı alan baya bi kişi var. Hatayı anlayabildim ama anlattıkları çözümleri anlayamadım :) Neyse kullanıcı adımı değiştirerek deneyeyim bir de.

Yabancı forumlarda illegal karakter kullanan yok mu sanki? Hata mesajına bile bakınca bariz bir biçimde sorunun kullanıcı adından kaynaklandığını görüyoruz ki hata da bunu gösteriyor:

Kod:
[COLOR=#333333]VERR_PATH_NOT_FOUND ([/COLOR][B]'C:/Users/Bilâl MALKOÇ/Desktop/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.2.16-86992.vbox-extpack')
rcExit=1.[/B]

Path not found ne demek? Yol bulunamadı...

E zaten ben de olsam böyle bi klasörün içinde bişey bulamazdım :) :Bilâl MALKOÇ
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı