Çözüldü Fifa 13 Oyun İçi Yavaşlama Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

muntaro

Kilopat
Katılım
14 Nisan 2013
Mesajlar
208
Çözümler
2
Sistem:

  • M4A77TD Pro U3S6
  • Phenom II X6 1055T
  • HD 7970 Direct CU II Top
  • 4 GB RAM
  • Xigmatech 850 Watt 80+
Bu sistemde şimdiye kadar denemedim oyun kalmadı nerdeyse. Şimdiye kadar da Fifa 13'ü birçok kez oynadım. Yakın zamanda da yeni bir kariyer moduna başladım menajer olarak. Maçları simüle ederken bir sorunla karşılaşmıyorum. Ancak kendim oynamaya girince ağır çekime geçiyor oyun. Menüler gayet hızlı. Ancak herşey yavaşlatılmış gibi. FPS 250-300 Daha önce defalarca kez oynadığım bir oyun. Bu sorunla ilk karşılaştığımda Catalyst Kontrol Merkezine girdim ve oyunlar bölümünden Fifa 13'ün EXE dosyasına yeni profil atadım standart ayarlarda, oyun açıktı kapatmamıştım ve ALT+TAB kombinasyonuyla tekrar oyuna geçtiğimde eski akıcılığına tekrar kavuşmuştu. Daha sonra aynı sorunla karşılaştım tekrar bu çözümü denedim bu kez olmadı.

Notlar:

  • Direct X son sürüme güncel.
  • AMD Catalyst 13.4 ve 13.6 Beta sürümleriyle denedim çözüm olmadı. Tüm ayarları standarda getirdim, en yükseğe getirdim, en düşüğe getirdim çözüm olmadı.
  • Windows 8 Enterprise 64 Bit kullanıcısıyım.
  • Fifa 13 korsan olarak kullanıyorum. 1.6 sürümüne güncel.

Belgerimdeki Fifa 13 klasörünü komple sildim tekrar ayarladım yine aynı. Fifa 13'ü en yüksek ayarlardan en düşük ayarlara getirdim herhangi bir değişiklik olmadı. V-Sync açık-kapalı denedim, Aero açık-kapalı denedim o da çözüm olmadı. Lütfen çözümü bilen biri yardımcı olsun.
(Oyunu sil baştan kur çözümünü kısa bir süreliğine uygulayamıyorum. Alternatif çözümler için öneriler bekliyorum.
 
Oyun için 1.7 versiyon çıktı, onu bir kurun. Daha sonra oyun çalışırken alta inin ve görev yöneticisinden sistemin nasıl çalıştığına bir bakın. Yani fazladan çalışan gereksiz programlar, oyun başladığında onun zorlanmasına neden oluyor olabilir. Bir de bütün sürücülerinizi en güncel sürümde tutunuz.
 
Tamamdır sorunun temel sebebini buldum. Windows 8 benim işlemciyi otomatik ayarlayıp kullanmıyor. Bios ekranından ayarlayınca ya tam 2.8 ya tam 3.3 GHz olarak kullanıyor. Oradan herşeyi otomatiğe getirdim. Daha sonra da Catalyst yönetici panelinden işlemci hızını serbest ayarlarlara getirdim ve oyunun akıcılığını sağladım. 1.7 güncellemesini de en kısa sürede edinmeye çalışacağım. Bayağı uğraştım ama çözdüm.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı