Çözüldü MSİ GE60 0ND 459xtr Optimus Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

b0mbastik

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2013
Mesajlar
30
Direkt hikayeyi anlatıyorum.

MSİ GE60 0ND 459xtr freedos notebook aldım. Win 7 kurdum. Sürücülerin hepsini güncel olarak kurdum. GTA 4 de oyun 800x600 çözünürlükte açılıyor ve kasıyor. Çeşitli oyunlarda da sorun yaşıyorum. PES13 te sistem gereksinimleri yetmiyo anlamına gelen hatayı alıyorum. Nvidia Denetim Masasını açtığım yerde solda sadece 3D Ayarları var. Bazı pclerde ekran video ayarları gibi ayarlar gördüm. Bir de forum içinde bir mesajda Recep abinin combofix le alakalı olarak format at düzelir yazdığını okudum.

Sorularım şunlar Sorun neden dolayı oluyor çözümü -varsa- açıklamalı anlatır mısınız? Optimus nedir? Combofix nedir format atarsam neden düzelir?
 
Öncelikle buradan Windows 8'i indirip bilgisayarınıza yükleyeceksiniz : https://www.technopat.net/forum/windows-8/9708-windows-8-turkce-indirme-baglantilari.html

Daha sonra da önce önce Intel HD 4000'için gerekli sürücüyü indireceksiniz : MSI Global – Download Center

Sonra da buradan Nvidia GTX660M için en son sürücüyü indireceksiniz : http://us.download.nvidia.com/Windows/326.80/326.80-notebook-win8-win7-64bit-international-beta.exe

Optimus dediğimiz şey bilgisayarınızda Hem işlemciden gelen Intel HD serisi bir grafik bağdaştırıcının hem de harici bir Nvidia ekran kartının bulunmasıdır. Enerji tasarrufu gibi çeşitli nedenlerle böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuştur. Bilgisayarınız oyunu HD4000 ile açmaya çalışıyor. Bu yüzden kasma ve düşük çözünürlük oluyor. Dediğim adımları sırasıyla uygularsanız herhangi bir sorun kalmayacaktır.
 
Windows 7'i tekrar yükledim ve önce ıntel i sonr nvidia'ı kurdum sorun çözüldü. Teşekkürler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı