Çözüldü Ziraat Müh. vs Makine Müh.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakantksz

Decapat
Katılım
6 Mart 2020
Mesajlar
5
Makaleler
1
Bu COVID-19 karantinasında kabuğuma çekilip biraz düşündüm ve kafam çok karıştı.

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Ben bir çiftçi ailesinden geliyorum (çekirdekten çiftçiyiz ve işimiz bir tık büyük sayılır). Doğru mu yaptım bilmiyorum ama Makine mühendisliğini seçtim. Şu an 1. sınıf bitti 2. sınıfa geçtim. Şu aralar keşke ziraat seçip aile işini ele alsaydım ve işleri daha da büyütseydim gibi bir fikir oluştu. Acaba Makine mühendisliğinden devam edip kendi işimi mi kursam (sermaye desteği küçük bir yer kuracak kadar olur) yoksa aile, hazır kurulu düzene devam edip eğitimli olarak mı aile işine devam etsem.

Takıldığım noktalar;
1- Makine de kendi işini kuracak alan çok olsa da bu sektöre dair bilgilerim çok az düzeyde ve kendi düzenimi kurmak yıllar alır gibi geliyor.
2- Tarım sektörünün Türkiye'deki geleceği pek iç açıcı değil gibi geldi.
 
Çözüm
Ayrıca Yazılım alanında biraz ilgim biraz da bilgim var, yabancı dilim de var. Yani aç kalmak gibi bir derdim yok, çalışmayı sevdiğim için meslek ayırt etmiyorum benim derdim sizce hangisini seçersem benden sonraki neslime daha rahat ve güzel hayat verebilirim.
Tarım ile güzel bir gelecek verebilirsiniz diye düşünüyorum ama arkadaşların dediği gibi bu işin zorluklarını ve kolaylaştırmak için atılacak adımları iyi biliyor olmalısınız. Tarım için gerekli tarım araçlarını da üretebilirsiniz. Makine mühendisliğinde belirli bir düzeye gelince aile şirketini de devralabilirsiniz diye düşünüyorum. Ziraat mühendisi bir danışman ile işleri yürütmeye devam edebilirsiniz bence.
Makine mühendisi olmak istiyorsanız ve iyi bir eğitim almaktaysanız makine mühendisliği bölümüne devam etmenizi öneririm, fakat diğer yandan elinizin altında sizi bekleyen bir seçenek de mevcut. Buralar neden koyu renkli oldu bilmiyorum.

Yazım aracında B I U harfleri var, sırasıyla kalın, italik, altı çizili yazmayı sağlıyor.
 
Ziraatte iş "gördüğüm kadarı ile" yok. Kuzenim mezun olduktan sonra 2 sene işsiz kaldı. 1 senedir bir dondurulmuş gıda fabrikasında çalışıyor, 2700 lira maaş alıyordu.
 
Ziraatte iş "gördüğüm kadarı ile" yok. Kuzenim mezun olduktan sonra 2 sene işsiz kaldı. 1 senedir bir dondurulmuş gıda fabrikasında çalışıyor, 2700 lira maaş alıyordu.
Ancak ben yurt dışına gidip döndükten sonra hangi sektörde olursam olayım çok büyük ihtimalle kendi işimi kuracağım. Yani benim maaşla pek bir derdim yok kendi sermayem ile ilgilenirim.
 
Sen bence hayatının hatasını yapmışsın ne diye makine mühendisliği seçtin ki her şeye sıfırdan başlamak bir risktir zaten ailen çiftçi bence ziraat devam et işi çok iyi yapan çok iyi para kaldırıyor yakın çevremden biliyorum ama yok ben uğraşamam dersen çiftlikle falan makine mühendisliği oku ama dediğim gibi bir sermaye kurup bir işe girişmek kesinlikle kumar başka bir şey değil iyi forumlar.
 

Geri
Yukarı