Çözüm Fatal system error c00021a

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Fatal system error c00021a, WinLogon veya Client Server Run-Time Subsystem (CSRSS) ağır bir biçimde açığa çıktıysa ve bu bileşenlerin güvenliği sağlanamıyorsa ortaya çıkar. Bu durumda işletim sistemi Kernel moda geçer. Microsoft Windows WinLogon veya CSRSS olmadan çalışmaz. İşte bu yüzden kullanıcı modundaki bir servis çöktüğünde sistem kapanır. Yine uyumsuz sistem dosyaları da bu soruna neden olabilir. Özellikle de sabit diskten geri yükleme yaptıysanız, bazı geri yükleme yazılımları sistem dosyalarını yedekleyip geri yükleyemez ve bu yüzden sistemde sorun olabilir.

Çözüm:

Bu gibi br durumda kernel debugger'ı (çekirdek hata ayıklama) çalıştırmak pek işe yaramayacaktır zira sorun kullanıcı modunda gerçekleşmiştir.


Kullanıcı-modundaki aygıt sürücüsü, sistem servisi veya üçüncü parti yazılım sorununu çözmek: 0xC000021A dur hatası kullanıcı modundaki bir işlemde olduğundan en büyük sorun genelde üçüncü parti uygulamalardır. Eğer sorun yeni güncellenen bir sürücü, yeni yüklenen bir uygulama ya da yeni devreye sokulan bir sistem servisi sonrası gerçekleşti ise söz konusu işlem/uygulama devre dışı bırakılmalı veya kaldırılmalıdır. Bu bağlamda söz konusu yazılım veya sürücünün yeni bir sürümüne bakılmalıdır.

Sorunun bir virüsten de kaynaklanma ihtimali olduğundan aynı zamanda USB bellekten çalışan bir güvenlik yazılımı il boot edilip sistem taranmalıdır. Bazı virüsler sisteme yerleştikten sonra kendilerini anti-virüs yazılımlarından gizleyebilirler. Bu yüzden özellikle Linux tabanlı güvenlik araçları ile boot edilip tarama yapılmalıdır.

Eğer bu hata PC açılırken meydana geliyorsa bilgisayarı yeniden başlatın ve açılışta F8 tuşuna basın. Çıkan menüden "Bilinen en son iyi yapılandırma" seçeneğini seçip sistemi öyle açın. özellikle de son yüklediğiniz bir program veya sürücü bu soruna neden olduysa bu menü en iyi çözüm olacaktır.

Eğer bu işlem sorunu çözmezse son yüklediğiniz program veya sürücüyü elle kaldırın. Eğer PC normal modda açılmıyorsa Güvenli Mod'da boot edip sorunlu yazılımın adını değiştirebilir ya da elle silebilirsiniz. Eğer sorunlu yazılım sistem balangıcının bir parçaıs haline gelmişse (mesela açılışta devreye giren bir virüs veya sürücü gibi) bu durumda sistemi Kurtarma Konsolu ile açarak söz konusu dosyayı komut satırı vasıtası ile silebilirsiniz.

Eğer bu sorun yeni taktığınız bir donanım sonrası meydana geldiyse, söz konusu donanımı söküp öyle açmayı deneyin sistemi.

Alternatif olarka bilgisayarı kurulum diski ile başlatıp Başlangıç Onarma yapmayı da deneyebilirsiniz.

Ayrıca Windows'un bütün güncelleştirmelerini yüklemiş olduğunuzdan da emin olun.
 
Öncelikle Recep bey öncelikle ayrıntılı cevabınız için sağolun. Fakat bir programın yaptığını sanmıyorum. Daha önce bilgisayarım ısının kapanıyor diye konu açmıştım ve termal macun yenileyecektim. Fakat sonra baktım ki garantisi var. Bende garantiye yollayayım dedim ve bir format attım. Fakat şimdi formattan sonra bilgisayar yine ısınıp kapandı ve kapanmasının ardından hemen açtım ve fatal system error diyerek kapandı. Fakat sonraki açışlarımda herhangi bir hatayla karşılaşmadım ve konu açarak Technopat ailesinin yardımını istedim.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı