Çözüm NVIDIA Denetim Masası Erişim Reddedildi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Recep Baltaş, şuan dediklerinin aynısını yaptım 520M aygıt yöneticisinde bile gözükmüyor. Driver'ı hiç mi hiç kurmuyor. Zaten kuracağı yeri bulamıyorum, bilgisayarın agzına sıçtın demek istemiyorum ama ben şimdi ne bok yicem.

Altı üstü bir sürücü sildiniz. Önce Intel'i kuracaksınız ki NVIDIA ortaya çıksın. Bilmiyorsanız bilgisayar kullanmayın. Emekliye ayrılıp gidin bir balıkçı kasabasına yerleşip balıkarı besleyin falan. Bizi de uğraştırmayın...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Baltaş, şuan dediklerinin aynısını yaptım 520M aygıt yöneticisinde bile gözükmüyor. Driver'ı hiç mi hiç kurmuyor. Zaten kuracağı yeri bulamıyorum, bilgisayarın agzına sıçtın demek istemiyorum ama ben şimdi ne bok yicem.
Öncelikle rahat ol hiç bir şey olmayacak. Ilk olarak Intel grafik sürücüsünü kurmalısın yoksa Nvidia kurulmaz.
 
GTX 970M GPU'lu yeni dizüstü bilgisayarını alıp hemen UEFI Windows 8.1 kuran arkadaşım bir sorunla karşılaştı. Bilgisayarındaki hiçbir oyun harici NVIDIA GPU ile çalışmıyordu. Üstelik en son 344.75 sürücüsünü kurduğu halde bu sorun düzelmiyordu.

Intel HD Graphics 4600 sürücüsünü güncelledik, 344.75 sürücüsünü silip temiz kurulum seçeneği ile tekrar kurduk, yonga seti sürücüsünü bile güncelledik ama nafile. Sorun çözülmüyordu.

2018 güncellemesi: Bu sorunu yaşayan kullanıcılar ilk olarak Windows 10 sürüm 1809'a geçsin!

Çözüm:
  1. Bilgisayarı güvenli modda yeniden başlattık. (Windows 8'de bu süreç biraz karmşık, bu videoya bakabilirsiniz)
  2. DDU ile Sürücleri kaldır ve yeniden başlat diyoruz.
  3. NVIDIA sürücüsü siliniyor ve bilgisayar yeniden başlıyor.
  4. Intel sürücüsünü sildiyseniz Intel sürücüsünü de yükleyin.
  5. Normal bir şekilde en son sürücüyü (mesela bu makaleyi yazarken 344.75) kuruyoruz ve sorun çözülmüş oluyor.
Artık hem NVIDIA denetim masası ayarları kaydedecek hem de oyunlarınız harici NVIDIA GPU ile çalışacak.

Buna rağmen NVIDIA GPU ile çalışmayan oyunlar varsa bu rehberimize bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Öncelikle selamlar. Benim işlemci AMD. Kartım ise 1050TI. Ne yapmam gerekiyor? Aynı sorundan müzdaribim. Dediklerinizi uygulasam olur mu ?
 
@Recep Baltaş Öncelikle iyi forumlar. Lenovo y50 model laptop kullanmaktayım sistem özellikleri ekte. Bilgisayarım daha önce donanımsal bir şekilde zarar gördüğünden ve garantisi bittiğinden tamirciye götürmüştüm. İlk götürdüğüm yer ekran kartının tamamen değişmesinin gerektiğini söylemişti ve bu benim için hayli tuzlu bir miktardı. Daha sonraları başka bir tamirciden bunun gerekmediği ana kar üzerindeki zarar görmüş parçaların daha ucuz bir miktara değiştirilip halledebileceğini açıklamıştı bende bunu kabul ettim. Adaptörden kaynaklı bir sorundan anakart üzerindeki çiplerden 3'ünü değiştirmişti yandığından dolayı. Sonuç olarak bilgisayarım tamir oldu fakat oyunlarda ekran kartının devreye girmediğini fark ettim ve tekrar aynı yere götürdüğümde bu sorunu kısmen düzeltti sayabiliriz. Shadow Of Mordor adlı oyunda yüksek grafiklerde 50 civarı fps alabilirken LOL yada Mobil PUBG de en düşük ayarlarda bile oynanmayacak kadar takılmalar almakta LOL de ekran kartının devreye girdiğini NVDIA GPU Etkinliği kısmından görebilmeme rağmen bu sonuçları almaktayım Mobil PUBG de ise hiç devreye bile girmiyor. Anlattığınız gibi sunucuları kaldırıp tekrar yüklememin bir faydası dokunur mu yoksa donanımsal bir sorun olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • sistem.png
    sistem.png
    38,5 KB · Görüntüleme: 129
Abi dediğin gibi DDU ile güvenli modda kaldırıp normal modda en güncelini kurdum yineden olmadı bunu 2-3 kere denedim lütfen yardım edin
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 95
Benzer bir sorunu da 1903'e geçtikten sonra AMD laptop'ta yaşıyorum. Çoğu oyunda Grafik donanımına erişim reddedildi diye bir hata çıkıyor. 20 tane yöntem denedim ama çözüm bulamadım. En son oyunları silip durumu kabullendim :)
1809'a dönmedim ama hiç muhtemelen dönersem düzelir.
PUBG mobile'da sıkıntı yok mesela ama PUBG LITE kesinlikle açılmıyor.
 
Ben başka şekilde çözdüm arkadaşlar açıklayayım:

Nvidia güncellemesini yaptığımız GeForce Experience'e girip üst seçeneklerden sürücüler kısmına geliyoruz. Eğer yeni güncellemeniz varsa bir de öyle deneyin yoksa en son yüklü sürümü yeniden kurun. Kurulan sürücünün sağında olan 3 noktaya tıklayıp "Sürücüyü yeniden kur" diyoruz. Ve kurulma işlemi bittikten sonra sorun çözülmüş oluyor.
 

Geri
Yukarı