Çözüm Oyuncu bilgisayarı aldıktan sonra oyun oynamak istememek

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çok fazla oyun oynadığın için? Kendini lükse alıştırıp daha fazla lüks istiyorsun, sonucu da bu oluyor. Bi' Steam hesabını at bakalım 2 haftada toplam kaç saat oynuyorsun merak ettim.

b9pmfj89ffw41.jpg
 
Bana göre, birçok sebebi var.
  1. Eskisi gibi küçük değiliz. Örneğin, CS 1.6'yı internet cafelerde oynayıp, arkadaşlarla turnuva yaptığınız zamanlardan bu yana işiniz, durumunuz değişti. Bunu yapan dediğim insanlar şu an evlenmişlerdir belki de. Büyüdükçe, sorumluluk da artar. Dolayısıyla, ne eskisi gibi vakit bulabilirsiniz, ne de istek olur. Çocukluğun tadıyla, yetişkinliğinkisi bir midir ki?
  2. Çok boş vaktiniz varsa da yine sıkar. Ders çalışmak gibi düşünün. Günün en az 5 saati ders çalışırsanız, mutlaka bir süreden sonra sıkmaya başlayacaktır. Ara verin, hatta büyük bir ara verin. 1 ay boyunca oyun oynamayın, farklı işlerle ilgilenin. Böylece oyun oynama isteğiniz yerine gelecektir veya artacaktır.
  3. Büyüdükçe, farklı hobiler bulmak isteyeceksinizdir. Oyun yerine film izlemek, havacılık gibi alanlarda haber/video izlemek, kısacası insan aynı kalmıyor. Değişiyor, bu da yaşamına yansıyor doğal olarak.
 
Rekabetçi, çok oyunculu oyunların hepsi ruhumu sömürdü. Bıraktım oynamıyorum kafam rahat artık. Oyun oynayacaksam da hikayeli oyun oynuyorum sadece. Ayrıca rekabetçi oyunların hepsinin kitlesi istisnasız rezalet ötesi. İnsanların ailevi, milli, dini değerlerine söven beyni erimiş 2 IQ insanlardan oluşuyor.
 
Hayalini kurduğun şey her zaman tatlıdır. İnsan hayaline ulaşınca kendini boşlukta hisseder. Bilgisayarın yok internet Cafe'ye gidiyorsun. Bu sefer evde süresiz, istediğin kadar oyun oynamanın hayalini kuruyorsun, zamanı geliyor bir bilgisayarın oluyor ve sıkılıyorsun. Sonra yeni oyunlar keşfediyorsun, daha rekabetçi oyunlarda rakiplerle eşitlik sağlamak ve hikayeli oyunlarda daha iyi görüntüde oyun oynamak istiyorsun, bu sefer daha güçlü bilgisayarın hayalini kuruyorsun ve bir gün bu hayalinde gerçekleşiyor. Yine sıkılıyor ve büyük bir boşluğa düşüyorsun.
 
Eskisi gibi küçük değiliz. Örneğin, CS 1.6'yı internet cafelerde oynayıp, arkadaşlarla turnuva yaptığınız zamanlardan bu yana işiniz, durumunuz değişti. Bunu yapan dediğim insanlar şu an evlenmişlerdir belki de. Büyüdükçe, sorumluluk da artar. Dolayısıyla, ne eskisi gibi vakit bulabilirsiniz, ne de istek olur. Çocukluğun tadıyla, yetişkinliğinkisi bir midir ki?
Yanlış. Üniversite staj döneminde ortalama 40-45 yaşlarında bir bakkalla tanışmıştım halen deli gibi oyun oynamak istiyordu. Sürekli o dönemde yeni çıkmış AAA oyunlarla ilgili konuşuyorduk. Onun yanında da bir diğer bakkal vardı o da aynı şekilde 40-45 yaşlarında halen Metin2 ve Knight oynuyordu. Büyüme veya yaş ile alakası yok anlayacağınız.
 
Yanlış. Üniversite staj döneminde ortalama 40-45 yaşlarında bir bakkalla tanışmıştım halen deli gibi oyun oynamak istiyordu. Sürekli o dönemde yeni çıkmış AAA oyunlarla ilgili konuşuyorduk. Onun yanında da bir diğer bakkal vardı o da aynı şekilde 40-45 yaşlarında halen Metin2 ve Knight oynuyordu. Büyüme veya yaş ile alakası yok anlayacağınız.
Size göre yok :) Bana göre var. Öznel fikrim.
İkincisi, çocukluktaki aldığınız zevk ile şimdiki bir değil, "bana göre". Kaldı ki, GTA: Vice City'yi saatlerce oynardım. Şimdi ise, açasım gelmiyor. Neden acaba? 🤔AOE: Mythology, NFS 2005 MW gibi daha nice örnekler.

Önceki sayfadaki bir arkadaşım da, bu durumu yaşadığını yazmıştı. Yaşayan sadece ben değilim. Bu yaş meselesi de çok fazla yazılmıştı zaten. Tek ben değilim, bayağı bir kişi var böyle.
 
Artık hiçbir şey yapmak istemiyorum. Film falan izlerken bile aşırı sıkılıyorum. Bir an önce spor falan yapıp hayatımda bir hobi kazanmaya çalışacağım yoksa bilgisayar başında sıkıldıkça hayatta hiçbir amacım yokmuş gibi hissediyorum. Arkadaşlar hobi falan edinin bilgisayar sıkıyorsa tavsiyem size.
 
İnsanoğlu çok garip bir varlık. Bende uzunca bir süredir evdeydim iş yok güç yok bolca vakit vardı ama zerre oyun oynayasım gelmiyordu. Şimdi 4-5 güne iş başı yapacağım ve içimde bir acı var, bir oyun oynama isteği var anlatamam. Kamil vücut bana zıt çalışıyor resmen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı