Çözüm Oyuncu bilgisayarı aldıktan sonra oyun oynamak istememek

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
2 önemli sebebi var birincisi yaş; yani özellikle 22 yaş ve üzeri insanlarda sıkça yaşanan durum. Çünkü artık o gençlik heyecanı, o enerji yok. Artık farklı bir dönemdeyiz, çocuk değiliz. Acı ama gerçek. Ayrıca her dönemin kendi güzellikleri var. Bu yaşlarda insan bol bol çalışması lazım bu yaşlar çalışma yaşlarıdır. Oyun çocukken ve yaşlı iken gider.

İkinci önemli hususta; eğer alınan bilgisayar "kişinin bütçesine göre pahalı" ise kişi ister ki sürekli oyun oynasın paraya değsin. Bu da zoraki oynamaya sebep olur. Halbuki oyun oynamak zevk işidir, istediğin zaman oynamalısın. Özellikle aile üyelerinin birinden uğraşılıp aldırılmış ise PC işte o zaman zevk alamaz. Çünkü zorla oynar ki "şuna bak PC aldık oynamıyor" demesinler diye.

Benim tavsiyem illa bütçeniz yetiyor diye çok pahalı PC almayın. Yani pahalıdan kasım milyon$lık adamlar için demiyorum onlara pahalı gelmez. Yani ayda 5K-7K TL kazanan adam kalkıp kredi kartına 9 taksitle 10 bin liralık PC alırsa, o adam o PC'de günde en az 6 saat oyun oynamazsa zoruna gider. Yapmanız gereken 5k/7k liralık maaş alan adamın en falza 5klık PC almasıdır. Öyle hem zorla da oyun oynamaz.
 
Ben de bu kadar para verdikten sonra ya oyun oynamaktan bıkarsam diye düşünmeye başladım ancak bilgisayar günümüzde bir yatırım olmaya başladı. 2 ay önce 1200 dolara aldığın bilgisayarın değeri şimdi 1000 TL arttı. Gelecek ay belki de yine aynısı olacak. Bilgisayar dediğimiz şey telefon gibi değil ki 3 yılda değiştiresin. Uzun ömürlüdür (Tabi elektronik biraz da şans işi) ve bu uzun ömürlülük boyunca mutlaka oyun oynamak isteyeceğin anlar olacaktır. Tabi bilgisayar için zor duruma girmemek lazım. Eğlence için aylarca borç ödememek lazım :)
 
Bu sorun sadece ben de var zannediyordum meğersem birçok insan bu durumdan muzdaripmiş, bilgisayar kargoyla eve gelince direkt oynamak istediğim oyunları indirdim her şeyi Ultra'ya çektim ama keyif almıyordum. Moralim bozulmuştu peki sorun neydi? Sorun açıkça belli birçok insanın hayatında belirli problemler var, aslında o sorunları çözmek istiyorsunuz ama yapamıyorsunuz, erteliyorsunuz ve çözümü bilgisayar gibi farklı şeylere odaklanmakta arıyorsunuz. Belki gerçekten oyun sevmiyor da olabilirsiniz bu da bir ihtimal. Yani demem şu ki bilgisayardan ve oyunlardan keyif alacaksınız ama siz ne kadar farkında olmasanız da bünyeniz tamamen yaşadığınız sorunlar üzerine kurulmuş. İlk önce onlarla yüzleşip çözüme kavuşursanız deli gibi oyun oynamaya devam edebilirsiniz, çünkü artık oyun oynarken sadece oyunu düşüneceksiniz başka şeyleri değil.

Aldığın bilgisayar hayırlı olsun güle güle kullan. Bilgisayarım benim her zaman olmalı felsefem vardır. Oyun oynamasamda film seyretmesemde müzik dinlemesemde bu PC hep açık olmalı. Benim kısmen bir parçam gibidir.
Yaşadığın sorunlara gelince. Sorun ve huzursuzluk hep olacak. Hayatın içinde olan bir şey. İş hayatı, aşk hayatı, aile hayatı hepsinde sorun olacak. Sende bunları çok güçlü bir şekilde karşılayacaksın. Hiçbir sorunun karşısında kaybetmiyceksin. En basitinden çalışan biriysen bir ev tutar sorunları geride bırakırsın bir örnek. Bırakamıyorsan psikolog desteği alırsın. Ben askerde revirci olduğum için ilaçları da kendime yetecek kadar bildiğim için kendime sakinleştirici ilaç alıyordum zorlu dönemlerde.
Hayat öyle veya böyle mücadeleyi sever. Hayat para ister. Hayat güç ister. Unutma ne kadar üzülürsen üzül ilk kaybeden sen olacaksın.
 
Aynısı bana da oldu. Bence bilim adamları bunu bir hastalık olarak tanımalı. :D
Hastalık değil de, olgunlaşmak denebilir belki.
Bana göre, birçok sebebi var.
  1. Eskisi gibi küçük değiliz. Örneğin, CS 1.6'yı internet cafelerde oynayıp, arkadaşlarla turnuva yaptığınız zamanlardan bu yana işiniz, durumunuz değişti. Bunu yapan dediğim insanlar şu an evlenmişlerdir belki de. Büyüdükçe, sorumluluk da artar. Dolayısıyla, ne eskisi gibi vakit bulabilirsiniz, ne de istek olur. Çocukluğun tadıyla, yetişkinliğinkisi bir midir ki?
  2. Çok boş vaktiniz varsa da yine sıkar. Ders çalışmak gibi düşünün. Günün en az 5 saati ders çalışırsanız, mutlaka bir süreden sonra sıkmaya başlayacaktır. Ara verin, hatta büyük bir ara verin. 1 ay boyunca oyun oynamayın, farklı işlerle ilgilenin. Böylece oyun oynama isteğiniz yerine gelecektir veya artacaktır.
  3. Büyüdükçe, farklı hobiler bulmak isteyeceksinizdir. Oyun yerine film izlemek, havacılık gibi alanlarda haber/video izlemek, kısacası insan aynı kalmıyor. Değişiyor, bu da yaşamına yansıyor doğal olarak.
Oyun oynamak bir alışkanlıktır dostum. Ara verirsen daha da fazla uzaklaşırsın.
 
Son düzenleme:
Yaklaşık 7 sene önce Pentium işlemcili, HD 4350’li bir bilgisayarım vardı, onunla GTA San oynarken çok zevk alıyordum. Ocak ayında şu an kullandığım PC’yi aldım oyun oynuyorum ve hala çok zevk alıyorum, her dakika oynamak istiyorum. 😁
Yaşınızı sorsam ayıp olur mu? :D Merak ettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı