Çözünürlük artınca Hz düşüyor

kaizenq

Picopat
Daha fazla  
İyi günler ASUS VP249QGR monitöre sahibim.
Kısaca nasıl hem doğru çözünürlüğü yapıp 144 Hz ayarlayacağımı soruyorum ve normal çözünürlük kaçtır.
Monitör çözünürlüğünü attırınca 144 Hz seçeneği kayoluyor. 1.30 saatimi aldı çözemedim. Bilen varsa yardım olursa sevinirim.
Son olarak neden çözünürlüğü azaltınca kenarda boşluklar kalıyor.

Kısaca nasıl hem doğru çözünürlüğü yapıp 144 Hz ayarlayacağımı soruyorum ve normal çözünürlük kaçtır.
Monitör çözünürlüğünü attırınca 144 Hz seçeneği kayoluyor. 1.30 saatimi aldı çözemedim. Bilen varsa yardım olursa sevinirim.

Monitörün 1920x1080 ise ekranında o kadar piksel var. Çözünürlük düşürürsen seçtiğin piksel sayısına düşer ve kenarda boşluk artar.
HDMI mi yoksa DP ile mi bağlıyorsunuz?
Ekran kartı sürücüleri güncel mi?

Monitörün 1080p, yani 1920x1080 seçmen lazım görüntü ayarlarından.

Monitörün 1920x1080 ise ekranında o kadar piksel var. Çözünürlük düşürürsen seçtiğin piksel sayısına düşer ve kenarda boşluk artar.
HDMI mi yoksa DP ile mi bağlıyorsunuz?
Ekran kartı sürücüleri güncel mi?

Hocam ekran kartı sürücülerinin güncelliğine nereden bakarım VGA ile bağlı nedense HDMI ile bağlanmama sorunu var.

Hocam ekran kartı sürücülerinin güncelliğine nereden bakarım VGA ile bağlı nedense HDMI ile bağlanmama sorunu var.
Vga ile zaten vereceğini zannetmiyorum. DP var mı ekran kartında?

Ekran kartınız nedir

Hocam teşekkürler ama HDMI ile bağlanmıyor. VGA çıkışını takmayıp HDMI'yı takarsam açılmıyor
Açılması için uzun süre beklemeli miyim?
Bozulmuş olma ihtimali var. Yine bi deneyin olmazsa yaptırabilirsiniz.

Bende şöyle bir sıkıntı vardı NVIDIA Denetim Masası'ndan çözünürlük değiştirmede Ultra HD kısmı var oradan 1080p 1920 1080 aldığım zaman 60 Hz düşüyordu fakat biraz aşağıya kaydırınca PC kısmından normal 1920 1080 seçtiğim zaman 75 Hz kadar çıkarabiliyordum (monitörüm 75Hz)
belki benim dediğimdir bir deneyin

Olmadı dönüştürücü alırsınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı