Coil whine kaynağı nasıl anlaşılır?

Mülayim Serto

Decapat
Daha fazla  
Gençler merhaba. Yeni sistem toplamıştım fakat bazen oyunlarda cızırtılı ses geliyor. Ekran kartını değiştirmedim. Eskisini kullanıyorum. Hem ekran kartı hem işlemci için tek tek stres testi yaptım. Hiç ses gelmiyor ama oyunlarda geliyor. PSU'dan diye şüpheleniyorum ama nasıl anlayabilirim?

Şu anki sistem.
MSI B550 Gaming.
Vega 56 ekran kartı.
R5 5600 işlemci.
750W NZXT PSU.

Dosya Ekleri

• IMG_20230926_235158.jpg
    IMG_20230926_235158.jpg
    389,5 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20230927_104852.jpg
    IMG_20230927_104852.jpg
    373,8 KB · Görüntüleme: 31
Yakın bir zamanda PSU'da aynı sorunu yaşamıştım anlamak için fiziksel bir temas yeterli olmuştu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunlarda menü ve oyun içi geçişlerde çıkan ses ortaya çıkıp kayboluyorsa ekran kartından kaynaklı demektir. Ekran kartı ve PSU'ya kulağınızı dayarsanız sesin hangisinden geldiğini öğrenebilirsiniz.
Bende de böyle sorun oluyor oyunu alta alıyorum veya menüye giriyorum cızırtı yapıyor, bu ekran kartı için bir problem teşkil eder mi acaba?

PSU'ya kulağınızı iyice yaklaştırmayı deneyin.

Bende de böyle sorun oluyor oyunu alta alıyorum veya menüye giriyorum cızırtı yapıyor, bu ekran kartı için bir problem teşkil eder mi acaba?
Ekran kartından kaynaklı. Sadece sestir, problem teşkil etmez, kartın ömrünü kısaltmaz. Hiçbir şey yapmaz. Sadece bobin sesi.

Ekran kartından kaynaklı. Sadece sestir, problem teşkil etmez, kartın ömrünü kısaltmaz. Hiçbir şey yapmaz. Sadece bobin sesi.
Aga kasa cami açtım kulağımı dayadım PUBG de GPU güç kullanımı 165w ya da ona yakın değerler olunca ses geliyor PSU dan. Umarım değişim yaparlar video çektim

Yakın bir zamanda PSU'da aynı sorunu yaşamıştım anlamak için fiziksel bir temas yeterli olmuştu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aga seninki fan sanırım benimki direkt sinir bozucu cızırtı sesi geliyor PSU'dan.

PSU'ya kulağınızı iyice yaklaştırmayı deneyin.

PSU'dan imiş aga değişim talebi gönderdim ama bakalım artık umarım değiştirirler daha yeni aldıydım bir de.

Son düzenleme:
PSU'dan imiş aga değişim talebi gönderdim ama bakalım artık umarım değiştirirler daha yeni aldıydım bir de.
Benim PSU'da da aynı sorun var fakat kasa masamın altında olduğu için kulağımı yakınlaştırmadan duyamıyorum.

Benim PSU'da da aynı sorun var fakat kasa masamın altında olduğu için kulağımı yakınlaştırmadan duyamıyorum.

Benimki yük altında cırcır böceği gibi ötüyor. Değişim için teknik desteğe yazdım ama bakalım değişim yaparlar umarım yapmazlar ise kablo değiştirip bir de öyle deneyeceğim umarım ikisinden birisi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı