Çok anlamayan birisi ekran kartı termal macununu değiştirebilir mi?

Burak2134

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar pek bilgisayar toplama işlerinden anlamıyorum. Bu isi yapabilecek tanıdık güvenilir biride yok. Ekran kartı sıcaklıklarım çok yüksek boşta 39-42, yükte ise 82 dereceye kadar çıkıyor GTX 1060 3GB versiyonunu kullanıyorum termal macun vs. degistirebilir miyim? MX-4 kullanacağım. Bir de termal ped değiştirmem gerekir mi hangi pedi kullanmalıyım?

Termal ped kullanman lazım. 15-20 dakikalık bi youtube rehberi ile rahatlıkla olayı kavrarsın ve yapabilirsin diyebilirim.

Değiştirebilirsiniz, soğutma bloğunu çıkartırken PCB'ye bağlı olan soketi çıkartmayı unutmayın sakın yoksa kopartırsınız kablosunu.

Ekran kartı modeline göre değişir zorluğu kolaylığı. YouTube'dan aynı marka model kartı sökmüş olan varsa videosunu izleyip birer birer aynılarını yap. Kartın üzerinde fabrikasyon olarak termal padler varsa onlar kalsın, başka takmana da gerek yok.

Ekran kartı modeline göre değişir zorluğu kolaylığı. YouTube'dan aynı marka model kartı sökmüş olan varsa videosunu izleyip birer birer aynılarını yap. Kartın üzerinde fabrikasyon olarak termal padler varsa onlar kalsın, başka takmana da gerek yok.

Sanırım 4.5 senelik bir kart değiştirilmeli diye biliyorum hem macunu degistirmisken onu da yapsam daha iyi olmaz mı?

Hocam RX570 Sapphire Pulse versiyonunu söktüm soğutucu blok soketini kondanstörün yanına koymuşlar sökmeye çalışırken çoğu kişi eminim patlatır onu.

Sanırım 4.5 senelik bir kart değiştirilmeli diye biliyorum hem macunu degistirmisken onu da yapsam daha iyi olmaz mı?

Termal padlere 4.5 yılda bir şey olmaz, işlevini yine yerine getirir. Kartın üzerinde halihazırda padler varsa bırak kalsın elleme, orijinalligini bozma. 1060 gibi bir kart için de bu kadar detayına girmene masraf etmene gerek yok. İlle de değiştireceğim diyorsan ölçülerine uyup kaliteli bir şey alman lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı