Çok dışlanmak

• Konuyu başlatan 328914
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 176
  • Görüntüleme 11.443
Arkadaşlarınız sürekli sizle dalga geçiyorsa başka birilerini bulun. Size zorbalık yapan bir grup sizi dışlamasa hoşunuza mı gidecek? Zaten ülkenin %70'i kısa boylu. 15 yaşlarındakiler de sizden çok büyük sayılmaz. Zaten kendinizi sadece kısa boylu bir insan olarak görürseniz birileriyle konuşmakta zorluk çekersiniz, sürekli gergin olursunuz.

Otizmle ilgili genelde bunlar. Meslektaşınmış gibi konuşursun mesela. Fakat sen yüksek ihtimalle normal birisisin. Tabii gözden kaçırdığım şeyler olabilir. İstersen teste bak ama normal çıkarsın sen bence.

Normalsin o zaman. Şizoid diyebilir en fazla birisi. O da değilsin.

Öyle psikolojik sorunumun olduğunu sanmıyorum en fazla dediğiniz igib şizoid olabilirim.

Arkadaşlar önemli ama hangi arkadaş olduğuna bağlı. Dediğin gibi gerek var mı boş arkadaşlara.
Birgün birisi dövmeye gidiyoruz, öz kardeşlerimizi dövmüşler eşek kadar herifler. Sokağa geldik. Kardeşi olmayan arkadaş dedi ki banane benim kardeşim mi? Dedik niye geldin o zaman? Kavgayı merak ettim dedi.. İzlemeye geldim dedi. Biz orada tartıştık ve kendimizi belli ettiğimiz için geri çekilmek zorunda kaldık. Döven çocuğu tek tek bulup dövdüm. Diğer arkadaşımda aynı şekilde. Onun abi bu arada mert adamdı, mermilerin arasına giren tipti. Kardeşi ise alakaları yoktu. Ben onun sofrasında yemek yedim, o benim soframda yemek yedi. Neyse arkadaş dediğimiz şey çıkar menfaat işi.

Ya aslında biliyor musunuz şu an 11. sınıfım 9'dan bu zamana kadar bayağı insanlarla konuştum arkadaşlık kurdum liseden önce bayağı öz güven eksikliğim vardı şimdi ise normal bir insan oldum çekinmeden biriyle konuşabiliyorum işin aslı insanlar gerçekten çok karmaşık kendime dönüp diyorum ki ne gerek var ki bunlarla takılmaya, özellikle kızlar çok soğuttu beni yaşıtım bir kız gördüğümde tiksiniyorum artık çünkü hepsi aynı.
Ben konu başlatmaya çekiniyorum ancak biri bir şey sorduğunda ya da konu başlattığında çekinmeden cevaplayabiliyorum.

Merhaba, ben biraz içimi dökmek istiyorum. Hem sanal ortamda hem gerçek hayatta çok dışlanıyorum. Genelde içine kapanık kişiler arkadaş edinemez ben öz güvenli biriyim iyi anlamda genelde hep iyi bir insan olmayı hedefliyorum. Çevrem de hep öyle söylüyor ancak çok dışlanıyorum böyle olmak zorunda mı ki? Bu hayatın bir sınavı mı hiçbir zaman arkadaş ortamı geniş olmayacak mı ilerleyemeyecek miyim? Ne yapmam gerekiyor? Bunları düşünüp sessiz sessiz ağladığım da çok oluyor. 15 yaşına gireceğim genetik hastalığımdan dolayı boyum 1.51. Boyumdan mı kaynaklanıyor bu yüzden mi dışlanıyorum? Bunları çekmek zorunda mıyım?
Benim de pek arkadaşım yok.Sanırsam düşüncelerimiz uyuşmuyor.İleride arkadaş edinirsin.Bir iyi dost bin kötü dosttan daha iyidir.Boy konusuyla alakası da olmaz bunun.Ben de 8. sınıfım ve boyun 1.43, sıkıntı etme.

Büyük insanlar yalnız yürür. Gerek var mı boş arkadaşlara.
Büyük insan olmama gerek yok. İnsanların desteğine ihtiyacım var eğer arkadaşlarım olmasaydı ben belkide çok daha farklı daha huysuz, sinirli veya agresif biri olabilirdim. Her günüm stresli geçiyor hiç rahat olamıyorum sadece arkadaşlarımın yanında mutluyum. Ne kadar böyle deseniz de arkadaşlarınız illaki vardır. Yalnız ve mutlu yaşamak imkansıza yakın bir şey. Arkadaşının olmaması dertleşebileceğin sırlarını verebileceğin birlikte gülüp oyun oynayacağın bir arkadaşının olmaması çok büyük bir eksiklik. İnsanlar birlikte gülüp birlikte eğlenmeli doğru olan bu değil mi?

Benim de pek arkadaşım yok.Sanırsam düşüncelerimiz uyuşmuyor.İleride arkadaş edinirsin.Bir iyi dost bin kötü dosttan daha iyidir.Boy konusuyla alakası da olmaz bunun.Ben de 8. sınıfım ve boyun 1.43, sıkıntı etme.
8. Sınıfta ben de 1.43'düm ikiz miyiz acaba 😄😄

Büyük insan olmama gerek yok. İnsanların desteğine ihtiyacım var eğer arkadaşlarım olmasaydı ben belkide çok daha farklı daha huysuz, sinirli veya agresif biri olabilirdim. Her günüm stresli geçiyor hiç rahat olamıyorum sadece arkadaşlarımın yanında mutluyum. Ne kadar böyle deseniz de arkadaşlarınız illaki vardır. Yalnız ve mutlu yaşamak imkansıza yakın bir şey. Arkadaşının olmaması dertleşebileceğin sırlarını verebileceğin birlikte gülüp oyun oynayacağın bir arkadaşının olmaması çok büyük bir eksiklik. İnsanlar birlikte gülüp birlikte eğlenmeli doğru olan bu değil mi?

8. Sınıfta ben de 1.43'düm ikiz miyiz acaba 😄😄
Cezaevine düşecek çocuğun cezasını hafiflettim(Kaçmasına müsade etmedim, teslim olmasını sağladım), beraber yürüdük. Ne oldu sonra.. gitti kız için yani kızlı ortamlar için sattı. Arkadaşlığın yani çevremizdeki insanların %2-3 gerçek dost kıvamında ara ki bulasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı