Çok fazla tatlı yeme isteği

swisha

Femtopat
Daha fazla  
Benim günlük beslenmede şekerli hiçbir şey yok. Böyle olunca da tatlı isteği çok farklı oluyor. Karşı koyulcak gibi de değil. Kilo vermek istiyorum ne yapabilirim?

Kan değerlerinizde insülin direnciniz yüksek mi? Eğer yüksek ise sebeplerinden önemli bir tanesi bu olabilir. İradenizle birlikte diyetinizi devam ettirirseniz bu değer düşecektir ve tatlı isteğiniz azalacaktır.

Benim günlük beslenmede şekerli hiçbir şey yok. Böyle olunca da tatlı isteği çok farklı oluyor. Karşı koyulcak gibi de değil. Kilo vermek istiyorum ne yapabilirim?
Hocam aynısı bende var her gün elma yiyorum şiddetle tavsiye ederim. Zaten onun kabuğu sayesinde vücuda fazladan şeker girmiyor.

Aynı durumdan muzdariptim direkt şekeri kestim. Sakın yok balmış hurmaymış bir gıdım bittermiş tatlandırıcıymış bunlara bulaşma. Bunlar beyinse şekerin sağladığı dopamini tekrar salgılatır ve tekrar istersin daha sonra. Direkt sıfırlayacaksın. Her gün bir kutu bundan ya da 3-5 tane biskuvi yiyen biriydim tatlıyı çok seviyordum şekeri vs. Sonra karar verdim dedim bu böyle gitmez bırakacam birden kestim 84 gün şeker yemedim. (Sukrozdan bahsediyorum kalkıp her şeyde şeker var demeyin lütfen sofra şekerini kastediyorum hani glikoz+ fruktoz olan) ilk günler sıkıntı yok ama 2 haftadan sonra uykumdan uyanıyordum tatlı isteğinden dolayı. Bu durum 3-4 gün sürdü sonra birden kesildi. 23. Günden sonra hiç tatlı çekmedi canım ve o alışkanlığı sildirdim beynime artık hiç tatlı istemiyorum kırk yılda bir istersem yiyorum o kadar.
Sigaradır , alkoldür , tatlıdır , beyaz ekmektir … herhangi bir şeyi kesmek istiyorsanız hayatınızdan birden keseceksiniz. Yok yavaş yavaş keseyim yok onun yerine şunu yiyim falan ile olmaz bu iş.
Dayanın 20-25 gün sonra zaten canınız çekmiyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı