Hocalarım selam. Ben artık bunalıma girmeye başlıyorum çünkü her şeyde bir kusur var ve nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum. Kuzenimle dertleşiyorduk. Ona benim kötü yanlarımů söyle dedim ve kendisi " bak kardeşim dost acı söyler. Madem istiyorsun söyleyeyim. Her şeyde bir kusurun var. Bunlar önemli değil ancak tipi de soruyorsan burnun kemerli, dudağın bûyûk. Yürûyüş bozukluğun(kambur bazen de kendini çok kasarak.) Var, çok içine kapanıksîn. İnsanlarla konuşmayı bilmiyorsun, çok safsın; bir şeye hemen inanıp gerçek zannedebiliyor ya da birisi tarafından şaka veya dalga amaçlı kullanılabilmeye müsaitsin. Kusura bakma ama gittiğin her yerde bir yerden sonra insanlar sende aynı tepkileri veriyorsa burafa suç ve kusur sendedir. Çünkü her insan aynı değildir. Telefonda çok vakit harcıyorsun, insanlarla konuşurken veya mesajlaşırken onlara çok baskı kurup bunaltıyorsun. Bu yüzden gidiyorlar. Asosyal olma etkenlerin de bunlar da var. Yanlış anlama ama ben seni kendini düzeltip iyi bir şekilde ol diye bunları söylüyorum." dedi. Hocam ben gerçekten de bunlara sahibim maalesef. Bubları yazarken bile kendimden utaniyorum ve nefret ediyorum. Ben de bunları düzeltip normal mutlu bir şekilde yaşamak istiyorum. Anlatacak kimsem olmadığı için de bu foruma yazdım. Alaycı olanlar, kûçükler ve ciddi tavsiye içermeyenler yazmasa mutlu olurum. Allah rızası için gerçekten de yardım edip iyi, yardımcı cevaplar vermenizi rica ediyorum. Selametle.
Hocam, ben 16 yaşındayım burnum kemer, hafif bir yamukluğum var tam dik durmuyorum normalde, asosyalim hem de bayağı bir, kilom yaşıtlarıma göre biraz düşük. Eskiden sizin gibiydim aslında her şeye kanardım saftım insanlarla nasıl konuşulacağını bilmezdim insanlardan uzak dururdum ki halende uzak duruyorum ama gerektiğinde içlerine öyle bir giriyorum ki sanki yıllardır aralarında gibiyim sanırsınız.
Hocam, bunlar üstesinden gelemeyeceğiniz şeyler değil ben değişimime 5.sınıfta başladım hepsi bir kız yüzünden oldu zamanla her şeyim değişti. Çirkin olduğumu düşünürdüm ama sonradan sadece bakımsız olduğumu gördüm, kendime hiç bakmıyordum bir şeyleri düzeltmeye çalışmıyordum.
Bence sizde de böyle kendinize bakmıyorsunuz, kendinize bakın saçınızı güzelce kestirin, her gün tarayın, hoş giyinin, güzel kokular sürün. Saçınız burnunuzu gizleyecektir kıyafetleriniz ise sizi daha iyi gösterecektir.
Spor yapın yürümenizi düzeltebilirsiniz, kas yapın hem sağlıklı kalırsınız hem de kendinizi savunmanız gerektiği zaman işinize yarar ve spor kendinizi iyi hissetmenizi sağlar kendinizi iyi hissederseniz öz güveniniz yerine gelir.
Şunu da söylemem gerekiyor insanların söylediklerini dikkate alın ama kafanıza takmayın çoğu hayatınızın çoğunda görmeyeceğiniz insanlar, bazıları da eminim ki gereksiz karaktersiz insanlar dır sonuçta hangimiz çevresinde böyle insanlar yok ki.
Umarım yararlı olmuştur hocam.