Çok Mutsuzum

Geçen sene en azından mutluymuşsun. Ben 17 yaşımdan beridir mutsuzum ve her gün daha da kötüye gidiyor. Şu pandemi sürecini atlattıktan sonra yeni bir sayfa açmak gerek.
 
Dandik insanları olan sosyal medya uygulamaları kullanma. Boş, gereksiz insanları görmüyorsun.
Daha İstanbul sözleşmesini bile bilmiyorum.
Sorumlulukları olduğunuz konuları halletmeye çalışın.
Hobi edinin.
 
14 ve hobim yok.
Canınızı sıkmayın, mutsuz olunca her şey düzelmiyor. Haklısınız pandemi maddi ve manevi zorladı herkesi. Kötü düşünmeyin, hayallerinizi düşünün... U-mut-suz-lu-ğun içinde "umut" vardır. Bunu asla unutmayın. 14 yaşındasınız daha, olmaz böyle 🙂. Kitap okuyun, origami yapın ve ailenizle birlikte tabu oynayın. 8 sene önce sizin yaşlarınızda iken origami yapardım. O kadar mutlu ederdi ki. İstediğiniz her nesneyi kağıtlardan yapabilirsiniz. Eski anılarım canlandı... Küçüktüm, siyah elektrik bandını kesip yapıştırıp bıyık yapardım 🤣. Bunu ilk defa burada açıkladım. Taklit falan yapardım o zaman. Bence mutsuz olmayı bırakıp gülümseyin ve olumlu düşünün.
Böyle bir origami yapabilirsiniz, ben yapmadım bunu. Yapmak isterdim açıkçası.
origami_ofix_blog_4_4.jpg
 
Bütün gün matematikle uğraş ya da dil öğrenmeye çalış robotik kodlamada öğrenebilirsin yani kendine yatırım yap.
 
Virüsten midir, başka bir şeyden midir bilmem ama geçen sene çok ama çok daha mutuydum. Ne güzel siyaseti sadece yetişkinler tartışırdı, eş cinsellik mevzusu yoktu, popüler kültür köleliği daha azdı, peki ya şimdi?
Bütün bu olayların hepsi bana stres ve mutsuzluk olarak döndü. Kendimi yaşamak istiyorum ama yapamıyorum. 2020 başlarında sadece 3-4 saat telefon kullanırken şimdi 12 saat bile kullanmışımdır. Hayatımı nasıl mutsuzluktan çıkarabilirim?

Virüsten önce gerçekten ben mutluydum 2020'ye girdik mutsuzluk geldi ha yine genelde mutlu olabiliyorum ama virüs aklıma geldiğinde yine mutsuz oluyorum o virüsten dolayı dedem dedemin kardeşi bazı başka akrabalarımız öldü bende korona olmuştum ama sanırım bünyem sağlamdı çok iyi beslendiğim için hafif atlattım ama yine de insan hep telaş yapıyor ya başka bir yakınında korona olursa veya sen ikinci defa korona olunca 1. si gibi rahat atlatamazsan diye kısaca virüs ve bazzı ekonomik sıkıntılar hariç mutlu olmayı becerebiliyorum bir şarkı açarım aklımdan çıkar keyfim yerine gelir tabii bu kalıcı değil bir süre sonra tekrar aklıma gelir tekrar mutsuz olurum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı