Çok okuyan mı bilir, çok oynayan mı?

Çok okuyan mı bilir, çok oynayan mı?

  • Çok okuyan

  • Çok oynayan


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Odyssey oyuncuya tarihi bir gerçeklik sunmuyor, tarihi referanslarla "kendi" hikayesini yaratıyor. Diğer oyunların da neredeyse tamamı böyle. Sen Hellen dönemi ve Peloponnese Savaşları dönemini Odyssey'den öğrendiysen geçmiş olsun, öğrendiğin "aslında kurgu" olan bilgileri silmek için uğraşman lazım şimdi. Coğrafi harita bile doğru değil. :D

Yalnız Ubisoft'un hakkını yememek lazım, o dönemin yaşantısını ve mekanları gerçekten güzel aktarıyorlar. Rönesans dönemindeki İtalya, antik Mısır derken Odyssey'de mest oldum.

Oynadığın tarihi oyunların hikayeleri çok büyük oranda kurgu oluyor, bazı gerçek karakter ya da olaylardan referans alıyorlar sadece. Filmlerdekinden çok da farklı değil durum. Anlayacağın doğru düzgün kaynak araştırmasını bilen kat kat daha iyi bilir.

Al sana basit bir örnek, Thermopylae savaşında sadece 300 Spartalı asker savaşmadı ve Herodotos'un dediği gibi askerleri geri de göndermedi. Perslere karşı yanlarında savaşan Boeotia ve Arkadyalılar da vardı. Üstüne oyunda Boeotia için Perslere korkakça teslim oldular diyor Alexios/Kassandra ama gerçekte öyle olmadı. Herodotos dediğimiz kişi abartılarla dolu sayılar ve mitlere olan inancıyla yaptığı tahribatlarla ünlüdür. Daha bunun gibi sana bir sürü şey sayabilirim, haritadan tut o tarihte denk gelmesi imkansız olan karakterlere hatta olmuş olan olayları "hikaye" örgüsünde değiştirdikleri konulara kadar...
Hayır öyle bir düşüncem yok.
 
@fatihylmzz Bu tür tarihi referansları kullanarak yapılan hikaye kurgularına, filmlere ve oyunlarına karşı değilim. Tam tersine insanların ilgisini çekmek için çok iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum ve destekliyorum da. Yalnız bu medyaları "gerçek" bilgiye ulaşma aracı olarak görmek büyük hata, referanslardan dolayı gerçekliği olduğu kadar da kurgusal olarak yanlışları da barındırıyor hepsi kendi içinde. Bu yüzden oyunu oynayıp ilgini çektiyse tarihi kayıtları içeren gerçek akademik araştırmaları ve bunların derlemelerini "okumak" şart.
 

Geri
Yukarı