Bu insanlar durduk yere mi arkanızdan atıp tutuyorlar? Aklıma ilk gelen ya sizi kıskanmaları ya da sizin onlara karşı yaptığınız olumsuz bir şeyler. Bu konuyu biraz açman gerekiyor ki ona göre yorum yapalım.
Bu insanlar durduk yere mi arkanızdan atıp tutuyorlar? Aklıma ilk gelen ya sizi kıskanmaları ya da sizin onlara karşı yaptığınız olumsuz bir şeyler. Bu konuyu biraz açman gerekiyor ki ona göre yorum yapalım.
Hocam olumsuz bir şey yapmam çok nadir illaki olmuştur ama onu çok fazla büyütürler mesela yurtta başlarda çok konuşuyordum baktım bana karışmaya başlandı aşırı derecede arkamdan şikayet etmeler dalga geçmeler bende içime kapandım.
Usta benim de canım çok sıkkın. Az biraz dertleşiriz. Üniversite gibi böyle ortamlarda olabilir böyle şeyler. Herkes amerikan dizilerindeki gibi üniversite ortamı yaşayacak diye bir şey yok Eğer sizin bir suçunuz yoksa(yani ne olduğunu bilmiyorum,sadece varsayım), bazı ortamlar gerçekten bozuk olabiliyor. Bir de herkes diye tanımladığınız şey, hayatınızda tanışık olduğunuz tüm insanlar mı?
Usta benim de canım çok sıkkın. Az biraz dertleşiriz. Üniversite gibi böyle ortamlarda olabilir böyle şeyler. Herkes Amerikan dizilerindeki gibi üniversite ortamı yaşayacak diye bir şey yok eğer sizin bir suçunuz yoksa(yani ne olduğunu bilmiyorum, sadece varsayım), bazı ortamlar gerçekten bozuk olabiliyor. Bir de herkes diye tanımladığınız şey, hayatınızda tanışık olduğunuz tüm insanlar mı?
Hocam derdim çok fazla büyük hani birden fazla çoğu ise insanlarla ilgili artık özel bile dinlemek istemiyor beni.
Hocam olumsuz bir şey yapmam çok nadir illaki olmuştur ama onu çok fazla büyütürler mesela yurtta başlarda çok konuşuyordum baktım bana karışmaya başlandı aşırı derecede arkamdan şikayet etmeler dalga geçmeler bende içime kapandım.
Herkesin kafası aynı olmayabilir bazı insanlar sessizlikten hoşlanır bazıları ise gürültüden. Eğer maddi durumun varsa yapabileceğin tek şey 1+1 eve çıkmak olacaktır, böylelikle kafan rahat olur. Dalga geçme işini çok saçma buluyorum benim de böyle çok kafa yoran arkadaşım var arkasından konuşuruz ama asla dalga geçmeyiz ve ona karşı cephe almayız, sanırım bu tarz dalga geçen insanlar hayatı sadece eğlenceden ibaret sanan insanlar, böyle insanları çokta ciddiye almaman lazım.
Hee bak bir de yurtta sorunlar yaşamışsınız. Benim için taşlar oturdu. Bu yurt, özellikle kyk'da kalanların çokça şikayetlerini duyuyorum,okuyorum. Reddit'te mesela kyk şikayetleri bitmiyor Temizliğe özen göstermeyen mi dersin,yüksek sesle konuşan mı dersin,telefonda yüksek sesle film-dizi vs izleyen mi dersin,gece uyumayıp cihazda sesli yapanlar mı dersin,uyarıldığı halde hala devam eden mi dersin. Hadi sen o kadar da laftan anlamaz insanlarla aynı ortamda değilsindir ama böyle yurt gibi yerlerde gruplaşmalar olur,herkes kendi bildiğini okur vs bir sürü dert olur. Artı bu işin ekonomik boyutu var,malum fiyatlar yüksek vs. Kendinizi ezdirmeyin ama kavga edecek kadar da agresif gitmeyin. Çizginizi çizin ama güzel dille de ikna edin, Diplomasi yapın yani. Bir de finansal özgürlüğünüzü kazanmaya gayret edin. Aile konusunda eğer karışıyorlarsa, o klasik bir şey ülkemizde. Ailenize de kendinizi ezdirmeyin tabiki. İtaat diye bir şey yoktur zaten. Bizim toplum ataerkildir. O toplara girmek istemiyorum ama dediğim gibi güçlü olun,güçlü kalın
Arkadaşlar ne yapabilirim depresyondayım resmen çözümü yok gibi, herkeste bana düşman kimse benimle iyi geçinmiyor hep zorbalığa uğruyorum dolasıyla kimseyle konuşmuyorum çünkü en doğru olanı bu. Çok yalnız hissediyorum bir de ünüversite okumama rağmen.
İlk öncelikle sadece kendi deneyimlerimden söylüyorum bir insanın arkasından konuşuluyor ve bir çok kişi tarafından sevilmiyorsa genelde problem kişinin kendisinde oluyor ve üniversite okumanın şıkayet ettiğin konulara ne gibi bir etki edeceğini anlamadım. Discord goldgm konuşmak istersen ekle.